Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’den Türkiye’ye gaz satışı açıklaması

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye'ye yönelik doğal gaz açıklamasında bulundu. Putin, Türkiye'de gaz satışı için elektronik platform kurmak istiyoruz" dedi.

Putinden Turkiyeye gaz satisi aciklamasi habermeydan

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’den Türkiye’ye gaz satışı açıklaması.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya – Afrika zirvesinin ardından basın toplantısı gerçekleştirdi. Gündemdeki konulara ilişkin soruları cevaplayan Putin açıklamalarında ABD ve batılı ülkelere gözdağı vermeyide sürdürdü.

Herkesin meraka beklediği “Türkiye doğal gaz merkezi” için tarih henüz netleşmedi ancak Putin’den bu hususa dair yeni bir mesaj geldi. Türkiye’ye gaz merkezi projesinin hala gündemde olduğunu söyleyen Putin, Çarşamba günü Cumhurbaşkanı Erdoğan ile telefonda görüşeceklerini duyurdu. Putin, “Türkı̇ye’de gaz satışı ı̇çı̇n elektronı̇k platform kurmak ı̇stı̇yoruz, orada gaz depolamak ı̇stemı̇yoruz” dedi.

Putin daha önceki bir açıklamasında ise “Türkiye’nin doğalgaz altyapısı önemli potansiyele sahip. Kurulacak doğalgaz merkezinde ticaret için elektronik platform gelecek aylarda kurulabilir. Avrupalı tüketiciler için doğalgaz fiyatı büyük oranda Türkiye’deki merkezde belirlenecek. Avrupa’nın kendi merkezlerinde olanlar çılgınca. Şimdi de kendi elleriyle yaptıkları için bizi suçlu göstermeye çalışıyorlar” ifadelerine yer vermişti.

Öte yandan, bir gazetecinin, Rusya ile NATO arasında Suriye’de çatışmaya girme gibi bir olasılığının olup olmadığını sorması üzerine, “Biz de bir zamanlar Amerikan tarafının talebiyle bu çatışmaları önlemek için bir mekanizma kurduk. Bazı birim başkanları birbiriyle iletişim kuruyor ve yetki hakkı bulunuyordu. Herhangi bir kriz durumu istişare ediliyordu. Bu kimsenin çatışmayı istemediğini gösteriyordu. Ancak böyle bir çatışmayı birileri isterse biz hazırız” dedi.

Exit mobile version