Rus ordusu Ukrayna’da bir başka bölgeyi daha ele geçirdi

Rusya, Donetsk bölgesindeki Şumı yerleşim birimini kontrol ettiklerini duyurdu.

sumi habermeydan

Rus ordusu Ukrayna’da bir başka bölgeyi daha ele geçirdi.

Rusya Savunma Bakanlığı, Donetsk bölgesindeki Şumı yerleşim biriminin Rus ordusunun kontrolüne geçtiğini açıkladı. Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada, Rus askeri birliklerinin faaliyetlerine ilişkin detaylar paylaşıldı. Açıklamada, Rus ordusunun Ukrayna’daki cephe hattında ilerlediği ve “Merkez Askeri Grubuna bağlı birliklerin, başarılı eylemler sonucunda Donetsk Halk Cumhuriyeti’nin Şumı yerleşim birimini kurtardığı ve cephedeki pozisyonlarını güçlendirdiği” belirtildi.

Ukrayna ordusuna ait “Mig-29” tipi savaş uçağı ile 119 insansız hava aracının (İHA) vurulduğu bildirilen açıklamada, askeri operasyon süresince Ukrayna ordusuna ait çok sayıda hava aracı, tank, zırhlı araç, roketatar, topçu ve özel askeri aracın imha edildiği bilgisi de yer aldı. Toplamda, operasyonun başlangıcından bu yana Ukrayna ordusuna ait 616 uçak, 276 helikopter, 26 bin 896 İHA, 535 hava savunma füze sistemi, 16 bin 453 tank ve zırhlı araç, 1359 çok namlulu roketatar, 11 bin 60 obüs ve havan topu ile 23 bin 76 özel askeri aracın imha edildiği belirtildi.

Rusya Savunma Bakanlığı, dün de Donetsk bölgesinde Razdolovka yerleşim biriminin Rus ordusunun kontrolüne geçtiğini duyurmuştu.

Exit mobile version