Rus oligark Dmitry Zelenov’un şüpheli ölümü

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali sürerken, bir Rus oligark daha yaşamını yitirdi. 50 yaşındaki emlak kralı Dmitry Zelenov'un 9 Aralık'ta gizemli bir biçimde yaşamını yitirdiği bildirildi.

dmitry zelenov habermeydan

Rusya’nın Ukrayna’ya karşı 24 Şubat’ta başlattığı saldırılar sürerken, bir Rus oligark daha şüpheli bir biçimde yaşamını yitirdi.

Emlak kralı olarak bilinen Dmitry Zelenov, 9 Aralık’ta Fransız Rivierası’ndaki Antibes kasabasında yaşamını yitirdi.

Rus haber kaynağı Baza ve yerel Fransız yayın kuruluşu Var Matin’e göre, 50 yaşındaki oligark, birkaç arkadaşıyla beraber yemeğe çıktı. Kendini iyi hissetmeyen Zelenov, merdivenden çıkarken düştü ve beyin travması yaşadı.

Hastaneye sevk edilen Zelenov, doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı.

Baza’nın edindiği bilgiye göre Zelenov, ölümünden önceki haftalarda belirlenemeyen kalp sorunları sebebiyle ameliyat oldu, fakat daha çok ayrtıntı verilmedi.

Zelenov, bir zamanlar Moskova’nın en önemli gayrimenkul yatırım ve geliştirme kurumlarından biri olan Don-Stroy’un kurucu ortaklarından biriydi.

1994’te Sovyetler Birliği’nin dağılmasından kısa bir müddet sonra Don-Stroy’u kuran Zelenov, hızla bir servet kazandı ve 2008 senesine kadar düzenli olarak Forbes’un en zengin Ruslar listesinde bulundu.

Exit mobile version