Putin, Türkiye tatili sebebiyle başbakan yardımcısını azarladı

Kremlin'den bir video konferansa katılan Rusya lideri bir anda kontrolden çıktı, görüşmeye dahil olanlar buz kesti. Putin başbakan yardımcısını azarlarken, görüntüler kaydedildi.

putin habermeydan

Ukrayna‘da bataklığa saplanan ve üç ay içerisinde ikinci kez işgal komutanını değiştiren Vladimir Putin, artık öfkesini saklayamıyor. Ukrayna’ya saldırı emri vermesinin ardından hemen hemen bir sene geçen Rusya lideri Putin’in bir video konferans esnasındaki tavırları gündeme oturdu.

Rus resmi televizyonları ve ajansları tarafından ekrana yansıtılan video konferansta, Vladimir Putin üst düzey hükümet yetkilileriyle toplantıdaydı. Rusya lideri, Başbakan Yardımcısı Denis Manturov’u herkesin gözü önünde azarladı.

Görüşme sürerken Putin bir anda yeni sivil ve askeri uçaklarla alakalı sözleşmelerin tamamlanmamasına sinirlendi. Denis Manturov’un araya girip itiraz etmesinin ardından ise başbakan yardımcısına bağırdı.

Yeni Yıl tatilinde Türkiye’ye geldiği için devlet programlarının aksamasına yol açan Manturov’u işini yapmamakla suçlayan Putin’in sözleri, video konferansa katılanların buz kesmesine sebep oldu:

“Ortada bir sözleşme de yok. Bana ne söyleyeceksin? Müdürler bana söyledi, sözleşme yapılmamış. Sen niye aylaklık ediyorsun.”

Denis Manturov Putin’in bu sert çıkışı üzerine hiçbir şey söyleyemedi, önündeki masaya bakmakla yetindi.

Exit mobile version