Prens Harry, Babası III. Charles’ı Görmek İçin Resmi İzin İsteyecek!

Britanya Krallığı'ndaki haklarından feragat eden Prens Harry, babası Kral III. Charles'ı görebilmek için resmi izin almak zorunda.

harry 1

Birleşik Krallık’taki hanedan tartışmaları, günümüzde de hayli ciddi bir biçimde sürmekte. Geçtiğimiz yıl Kraliçe II. Elizabeth’in ölümünün ardından Kral III. Charles’ın tahta geçmesi, tahtın bir sonraki sahibi için oluşan tartışmaları da arttırdı. Kral III. Charles’ın ardından gelmesi beklenen isim Prens William olurken; tahtın bir diğer varisi olan Prens Harry’nin 2020’de bu görevden feragat etmesi, Kraliyet ailesi üzerindeki tartışmaların çok daha fazla gündeme gelmesine yol açtı.

Yaklaşık 3 yıldır Kraliyet içerisindeki tüm görevlerinden feragat eden Prens Harry, eşi Meghan Markle ile birlikte ABD’ye yerleşmişti. Geçtiğimiz yılki Kraliçe Elizabeth’in cenazesinde ailesiyle birlikte görüntülenen Harry, Kraliyet’in hiçbir hakkından faydalanmamayı sürdürüyor. Kraliyet ailesine ve İngiliz basınına yönelik sert eleştirileriyle sıkça gündeme gelen eski hanedan varisi, yakın zamanda yazdığı Spare (Yedek) isimli kitapla dünya çapında önemli bir satış rakamına ulaştı.

İngiliz basınına yansıyan son bilgiler ise, Prens Harry’nin İngiltere’ye yaptığı seyahatin ardından ortaya çıktı. Londra seyahatinde otelde kalan Harry, aile mülkü olan Windsor Kalesi’nde kalmayı talep etmiş ve reddedilmişti. Prens Harry’nin Kraliyet haklarından feragati sebebiyle bu imkandan izinsiz bir şekilde faydalanamayacağı belirtilirken, Kraliyet mülkü olan diğer yerleşkelerde de aynı durumun geçerli olduğu öngörülüyor. Londra’ya gelmeden önce bildirimde bulunmaması sebebiyle bu imkana erişemeyen Prens Harry, aynı sebeple başka bir imkana daha ulaşamadı.

Londra’ya geldiği süreçte babası Kral III. Charles’la görüşmek isteyen Prens Harry, önceden bildirimde bulunmaması sebebiyle ret cevabıyla karşılaştı. İngiliz basınına yansıyan bilgilere göre, Buckingham Sarayı’ndan gelen yanıtın olumsuz olduğu ve bunun sebebinin de önceden randevu alınmaması olduğu iddia ediliyor. Babasını görmeden önce Buckingham Sarayı’nın özel kalemiyle temasa geçmesi gerektiği belirtilen haberde, aynı durumun Windsor Kalesi ve diğer Kraliyet mülkleri için de geçerli kılındığı söylenmekte.

Prens Harry’nin Kraliyet Macerası

2018 yılına dek yalnızca Prens unvanını taşıyan Harry, bu tarihten itibaren Sussex Dükü unvanına da sahip olmuştu. Evlendiği gün eşi Meghan Markle ile birlikte taltif edilen Harry, 2020 yılındaki feragat sürecinin ardından da Prens ve Sussex Dükü olarak anılmaya devam etti. Ancak Kraliyet’in resmi görevleri içerisinde yer almaması, Buckingham hiyeraşisinde geri düşmesine yol açtı.

2020 yılından itibaren Kraliyet ailesinden gördükleri baskıları toplumla paylaşan Harry ve Meghan; 3 yıl içerisinde bu konu hakkında Netflix belgeseli, podcast ve bir adet kitap yayımladı.

Exit mobile version