Pakistan’ın eski Başbakanı İmran Han tutuklandı

Pakistan'ın eski Başbakanı İmran Han, İslamabad'da çıkarıldığı mahkemede tutuklandı.

imran han habermeydan

Eski Pakistan Başbakanı İmran Han tutuklandı

Pakistan polisinin AFP’ye verdiği bilgiye göre, eski başbakan İmran Han, açılan onlarca davadan biri nedeniyle tutuklandı. Haber, Pakistan yerel medyası ve Han’ın yardımcısı tarafından da doğrulandı. Han’ın İslamabad Yüksek Mahkemesi’nde mi tutulduğu yoksa başka bir yere mi götürüldüğü henüz belli değil.

Öte yandan, Pakistan ordusundan üst düzey bir subayın kendisine suikast düzenleyeceğini iddia eden Han, dün ordu tarafından “asılsız iddialar” nedeniyle uyarılmıştı. Ardından, tam bir gün sonra tutuklama kararı geldi.

İslamabad polisi, rüşvet davasına atıfta bulunarak resmi Twitter hesabı üzerinden “İmran Han, ‘Qadir Trust’ davası kapsamında tutuklandı” açıklamasını yaptı.

Geçtiğimiz yıl Nisan ayında yapılan güven oylamasında yenilgiye uğrayan Pakistan’ın eski Başbakanı İmran Han, oylama sırasında ABD’nin kendisini devirmeye çalıştığını iddia ederek Rusya ve Çin ile dostane ilişkilerinden ötürü protesto çağrısı yapmıştı.

Han’ın açıklamaları, binlerce Pakistanlı’nın sokaklara dökülerek protesto etmesine neden oldu. Güven oylamasının ardından dönemin ana muhalefet lideri ve Pakistan Müslüman Birliği Başkanı Şahbaz Şerif, Han’ın yerine başbakanlık koltuğuna oturdu.

Görevinden uzaklaştırıldığı günden bu yana sık sık erken seçim çağrısı yapan Han, Kasım ayında silahlı saldırıya uğradı ve bacağından hafif yaralandı.

Exit mobile version