Özgürlük Heykeli önünde Yahudilerden Filistin’e destek

ABD'deki 'Barış için Yahudi Sesleri' adlı grup, Filistin'e destek amacıyla bir oturma eylemi gerçekleştirdi.

filistine destek habermeydan

Özgürlük Heykeli önünde Yahudilerden Filistin’e destek eylemi gerçekleştirildi.

İsrail’in Filistin’e yönelik saldırıları, can kayıplarını 10 binin üzerine çıkarırken, dünya genelindeki birçok Yahudi grup, barış ve ateşkes çağrılarına devam ediyor. ABD’nin New York kentinde bulunan ve özgürlüğün sembolü olan Liberty Adası’ndaki Özgürlük Heykeli önünde Filistin’e destek gösterisi gerçekleştirildi. “Barış için Yahudilerin Sesi” (JVP) adlı grup tarafından organize edilen bu etkinliğe yaklaşık 500 kişi katıldı. Özgürlük Heykeli’nin gölgesinde toplanan eylemciler, barış ve Gazze’de ateşkes çağrılarını yükselttiler.

Göstericiler, “Bütün dünya izliyor”, “Filistinliler Özgür Olmalı” ve “Bir Daha Hiç Kimse İçin Asla” yazılı pankartlar taşıdılar, çarpıcı sloganlar attılar ve duygusal bir atmosfer oluşturdular. Barış için Yahudilerin Sesi grubu, bu etkinlik öncesinde 27 Ekim’de New York’ta başka bir gösteri düzenlemişti. Bu gösteriye katılan yüzlerce kişi, siyah tişörtleriyle ateşkes mesajlarını yaymıştı.

Cumartesi günü, Washington DC’de on binlerce kişi Filistin’e destek gösterisi düzenlerken, aynı zamanda New York, Seattle ve birçok şehirde benzer yürüyüşler gerçekleştirildi. Filistin meselesi, dünya genelinde büyük bir ilgi ve destek görmeye devam ediyor. Yahudi gruplar, barışın tesis edilmesi ve çatışmanın sona erdirilmesi için çalışmalarını sürdürüyor ve insanları bu önemli konuda bilinçlendirmeye devam ediyorlar.

Exit mobile version