Nepal hükümeti TikTok’u yasaklama kararı aldı

Nepal hükümeti, sosyal medya uygulaması TikTok'u yasaklama kararı alarak, platformun 'sosyal yapıya zarar verdiği' gerekçesini öne sürdü.

tiktok yasagi habermeydan

Nepal hükümeti TikTok’u yasaklama kararı aldı.

Nepal hükümeti, Çin merkezli sosyal medya platformu TikTok’u ülkede yasaklama kararı alarak, popüler uygulamanın sosyal yapıya zarar verdiği endişesiyle hareket etti. İletişim ve Bilgi Teknolojileri Bakanı Rekha Sharma, platformun sakıncalı içerikleri barındırdığını vurgulayarak, bu nedenle alınan yasağın derhal yürürlüğe gireceğini ve uygulanması için ilgili yetkililere talimat verildiğini açıkladı. Dışişleri Bakanı Narayan Prakash Saud ise kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada, hükümetin sosyal medya platformlarına sahip şirketlerden Nepal’de kayıt yaptırmalarını, irtibat ofisi açmalarını, vergi ödemelerini ve ülkenin yasal düzenlemelerine uymalarını talep etti.

TikTok’un dünya genelindeki kullanıcı bilgilerini Çin hükümetiyle paylaşma endişeleri, bu yıl birçok ülkeyi uygulamayı yasaklama kararı almaya yönlendirdi. Kanada, Belçika, Norveç, İngiltere, ve Yeni Zelanda gibi ülkeler şubat ve mart aylarında, TikTok’un hükümete ait telefon ve elektronik cihazlarda kullanılmasını yasakladı. İsveç Savunma Bakanlığı, güvenlik endişeleri nedeniyle personelin iş telefonlarında TikTok kullanımını yasakladı. Avustralya ise nisan ayında federal hükümete ait cihazlarda TikTok’u yasakladı. ABD’nin Montana eyaleti ise mayıs ayında TikTok’u yasaklayarak, ülkede bu tür bir yasağı uygulayan ilk eyalet oldu. Bu ülkeler, TikTok’un güvenlik ve gizlilik endişelerini ele alarak, kullanıcı bilgilerinin Çin hükümetiyle paylaşılma ihtimalini önlemeye çalışıyor.

Exit mobile version