NATO, Ülkemizdeki Depremzedelere 1000 Konteyner Gönderecek!

NATO'da alınan kararla birlikte, ülkemizde yaşanan depremde zarar görenler için 1000 adet konteyner gönderileceği kesinleşti.

nato 1

Deprem nedeniyle çok sayıda can kaybına tanık olmak durumunda kalan ülkemiz; Dünya‘daki birçok farklı kuruluş tarafından destek görmekte. Birçok ülkenin arama kurtarma ekipleri Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep gibi illerimizde faaliyet gösterirken; bazı ülkeler ise yardım seviyesini en üst seviyede tuttu. İtalya, İsrail, Rusya ve ABD’nin sahra hastanesi dahi yollaması; Türkiye’nin tüm Dünya halkları tarafından düşünüldüğünü gösterdi. Hem Türkiye hem de Suriye’yi derinden etkileyen deprem için; NATO’nun da yardım kararı aldığı duyuruldu.

NATO’nun İtalya’nın Napoli şehrinde yer alan Müşterek Kuvvet Komutanlığı’nın yaptığı açıklamada, en az 1000 konteyneri barındıran ve depremzedelerin kapalı alanda yaşayabilmesini sağlayacak ekipmanların Türkiye’ye gönderilmesi için çalışmaların başladığı duyuruldu. Konteyner gönderimi için hazırlıkların tüm hızıyla sürdüğünü söyleyen NATO yetkilileri; sahada ihtiyaç olan özelliklerdeki konteynerlerin temini ve düzenlemesinin yapıldığını belirtti. İtalya’nın Taranto kentindeki konteyner depolarından ekipmanların ayarlandığını aktaran NATO; nakliye işlemlerine kısa bir süre içerisinde başlanacağını ifade etti.

Taranto’daki NATO Güney Operasyon Merkezi’ndeki konteynerlerin Türkiye’ye aktarımı ise deniz yoluyla gerçekleşecek. Yarı kalıcı olarak tasarlanan konteynerlerin, NATO Müşterek Kuvvet Komutanlığı’nın koordinasyonuyla birlikte gelecek hafta yola çıkarılmaya başlanacağı duyuruldu. NATO’nun daha önce yaptığı açıklamada, konteynerler için saha çalışması yapılacağı ve en uygun lokasyonlara aktarım sağlanacağı belirtilmişti. Bölgedeki tesislerin kurulmasıyla birlikte, konteynerlerin de çadır topluluklarının etrafına yerleştirilmesi kararlaştırıldı.

NATO Konteynerleri Haftaya Yola Çıkıyor!

NATO ülkelerinin gönderdiği çadırların etrafında konumlanacağı belirtilen konteynerlerin; minimum 2 bin kişinin konaklamasına imkan verdiği duyuruldu. Yarı kalıcı barınma ünitelerinin de içerisinde bulunduğu konteynerler; NATO’nun gereksinimi olarak donatılan askeri ekipmanların da bir kısmını taşımakta. NATO’nun tatbikatlarında ve operasyonlarında kullanılan bu konteynerler; karargah kompleksleri özelliğinde yapılar olmasıyla da dikkat çekiyor. Barınma için gerekli olan ısınma, jeneratör, tıbbi tedavi alanları gibi özellikleri de barındıran konteynerler; deprem sürecinde ülkemize gelen en donanımlı yerleşke modellerinden biri olarak görülüyor.

NATO ülkeleri içerisinde yoğun bir destekle karşılanan Türkiye; depremin verdiği zararları atlatma sürecinde yeni konteynerler ile barınma sorununun bir kısmını giderebilecek. NATO’nun Türkiye’deki ve Suriye’deki insani yardım gereksinimini en üst düzeyde karşılama kararı almasıyla birlikte başlayan süreç; ülkemizin de yaralarını daha kısa bir sürede sarma imkanına kavuşmasına neden olacak.

Konteyner tedariki sürecini, NATO’nun yüksek rütbeli isimlerinden biri yürütüyor. NATO Avrupa Müttefik Yüksek Komutanı (SACEUR) Orgeneral Christopher Cavoli; konteyner ünitelerinin gönderim sürecinin başında yer alıyor.

Exit mobile version