NASA’dan kayıp göktaşı alarmı!

2007 yılında keşfedilen ve o zamandan beri gözden kaybolmuş olan bir asteroid, yeniden dikkat çekiyor. Bilim insanları, 2007 FT3 olarak adlandırılan bu göktaşının potansiyel olarak büyük bir tehdit oluşturabileceğini düşünüyor. Uzmanlara göre, 2007 FT3 adlı asteroid Dünya'ya doğru yol alıyor. İşte ayrıntılar!

kayip goktasi habermeydan

NASA’dan kayıp göktaşı alarmı verildi.

2007 yılında keşfedilen ve o zamandan beri kaybolmuş olan 2007 FT3 adlı göktaşı yeniden gündeme geldi. Bilim insanları, bu göktaşının Dünya’ya yaklaştığını belirtiyorlar. NASA’nın Dünya’ya Yakın Nesne Araştırmaları Merkezi (CNEOS), göktaşının yolunu izlemeye çalışıyor olsa da, henüz tam olarak nereye gideceği belirlenmiş değil. Bu çalışmalar sonucunda NASA uzmanları, göktaşının önümüzdeki yıl Dünya’ya çarpma olasılığını göz önünde bulunduruyorlar. Ancak göktaşının hangi yöne gittiği kesin olarak belirlenemediği için çarpışma olasılığı şu an için bir ihtimalden ibaret. Ancak, göktaşının 2024 Ekim ayında Dünya’ya çarpma ihtimali yaklaşık 11,5 milyon da 1 olarak hesaplandı.

Eğer kayıp asteroid çarparsa, 2,6 milyar ton TNT gücüne sahip bir patlama olacak. Bu, bir gezegeni yok etmek için yeterli değil, ancak büyük ölçekli hasara ve şok dalgalarına neden olabilir. Bu tür bir durum oldukça korkutucu ancak benzer açıklamalar daha önce de yapıldı. Dünya’ya yakın 30 binden fazla asteroid keşfedildi ve bunlar sürekli olarak izleniyor. Fakat NASA ve diğer kurumlar, keşfedilmemiş asteroidlerin ve kuyruklu yıldızların hala Güneş’in ışığı altında saklanabileceğini düşünüyor.

Exit mobile version