Mısır’a seyahatlerde ‘kapıda vize’ dönemi başladı

Mısır'a seyahat edecek Türk vatandaşları artık sınırda vize alabilecek. Karar Dışişleri Bakanlığı tarafından açıklandı.

Misira seyahatlerde kapida vize donemi habermeydan

Mısır’a seyahatlerde ‘kapıda vize’ dönemi başladı.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı’nın resmi sosyal medya hesabından yapılan duyuruda Türkiye’den Mısır’a seyahat edecek Türk vatandaşlarının gümrük kapılarında vize almalarının mümkün olacağı belirtildi.

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada “Mısır’a seyahat edecek vatandaşlarımız bundan böyle Mısır sınır kapılarından vizelerini alabilecektir. Hayırlı olsun” ifadeleri kullanıldı.

TÜRKİYE-MISIR YAKINLAŞMASI

Türkiye ile Mısır, Kaddafi’nin devrilmesinin ardından Libya’da da farklı tarafları desteklemiş ve bu nedenle de ikili ilişkileri oldukça gergin bir dönemden geçmişti.

Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri, Maraş merkezli depremlerin ardından ülkesi adına taziyede bulunmak üzere 27 Şubat’ta Türkiye’ye gelmiş ve ziyareti esnasında Çavuşoğlu’nu Mısır’a davet etmişti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da 18 Mart 2023’te Mısır’ın başkenti Kahire’de Mısırlı mevkidaşı Samih Şukri ile bir araya gelmişti.

Çavuşoğlu’nun Mısır ziyareti, Türkiye’nin Mısır’a bu seviyede 11 yıl aranın ardından yaptığı ilk ziyaret olma özelliğini taşıyor.

Exit mobile version