Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlendi

Filistin topraklarını işgal eden İsrail güçleri, Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi.

mescidi aksa habermeydan

Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlendi.

Filistin topraklarını işgal eden İsrailliler, işgal altındaki Doğu Kudüs’te bulunan Mescid-i Aksa’ya polis korumasında baskın düzenledi.

Filistin resmi ajansı WAFA’nın haberine göre, fanatik Yahudiler Mescid-i Aksa’ya baskın düzenleyerek Harem-i Şerif’in avlusunda ayin yaptılar. Ayrıca, İsrail polisinin korumasındaki fanatik Yahudilerin Harem-i Şerif’te bulunan Filistinlileri kışkırtmaya çalıştığı belirtildi.

Mescid-i Aksa, İsrail ile Ürdün arasında 26 Ekim 1994’te imzalanan barış antlaşması çerçevesinde Ürdün Vakıflar, İslami İşler ve Mukaddesat Bakanlığı’na bağlı Kudüs İslami Vakıflar İdaresi’nin himayesinde bulunuyor. Ancak fanatik Yahudiler, 2003’ten bu yana İdarenin izni olmadan, İsrail’in tek taraflı kararıyla polis eşliğinde kutsal mabede giriyor. Kudüs İslami Vakıflar İdaresi, bu girişleri baskın olarak nitelendirerek Müslümanların egemenliğinin ihlal edildiğini vurguluyor.

İşgal altındaki Batı Şeria’da 451 bin, Doğu Kudüs’te ise yaklaşık 230 bin İsrailli, Filistin topraklarını işgal ediyor. Uluslararası hukuka göre, Batı Şeria ve Doğu Kudüs’teki bu işgaller yasa dışı olarak değerlendiriliyor.

Exit mobile version