Meksika’da aşırı sıcaklardan 249 kişi öldü!

Meksika'da Mart ayından bu yana aşırı sıcaklar sebebiyle 249 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

meksika habermeydan 1

Meksika’da aşırı sıcaklardan 249 kişi öldü.

Meksika, son aylarda yaşanan aşırı sıcaklarla beraber ölüm haberlerine tanık oluyor. Meksika Sağlık Bakanlığı, Mart ayından bu yana ülkede aşırı sıcaklar nedeniyle 249 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Bu süre zarfında Nuevo Leon eyaletinde 100, Tamaulipas eyaletinde 28, Veracruz eyaletinde 26 ve Sonora eyaletinde 26 kişi hayatını kaybederken, geriye kalan 69 kişi de 12 ayrı eyalette sıcaklardan dolayı yaşamlarını yitirdi.

Meksika hükümeti yetkilileri aynı zamanda, yüksek sıcaklıkların neden olduğu 3 bin 169 vaka bildirildiğini belirtti. Haziran ayının sonlarına doğru bazı eyaletlerde sıcaklık 45 dereceye kadar çıkarak rekor seviyelere ulaştı ve Bakja California ile Sonora eyaletlerinde bu hafta içinde de 45 derecenin üzerine çıkması bekleniyor. Yetkililer, bu durumla başa çıkabilmek için şişelenmiş, kaynatılmış ve dezenfekte edilmiş su tüketilmesini, 11.00-15.00 saatleri arasında uzun süre güneş altında kalmaktan kaçınılmasını, güneş kremi ve şapka kullanılmasını tavsiye ediyor.

Ülkedeki ölümlerin 157’si, 2023 yılında beklenen dört sıcaklık dalgasının üçüncüsü sırasında kaydedilirken, geçen yılın aynı dönemlerinde ülke genelinde 38 ölüm ve 282 vaka rapor edilmişti. Bu durum, Meksika’nın sıcaklıkla mücadele konusunda artan önemini ve halkın bilinçlendirilmesi gerekliliğini vurgulamaktadır. Özellikle gelecek dönemlerde, iklim değişikliğinin etkileriyle başa çıkmak için daha kapsamlı önlemlerin alınması ve toplumun güvenliği için acil tedbirlerin uygulanması önem arz etmektedir.

Exit mobile version