Macron iç savaş konusunda uyardı

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, erken seçim öncesinde aşırı sağ ve aşırı sol partilerin programlarının ülkeyi iç savaşa sürükleyebileceği konusunda uyarıda bulundu.

macron habermeydan

Macron iç savaş konusunda uyardı.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, bir podcast yayınında, rakip partilerin seçim vaatlerini değerlendirdi. Macron, 30 Haziran’da yapılacak erken seçim öncesinde, aşırı sağcı lider Marine Le Pen’in Ulusal Birlik (RN) partisi ve aşırı solcu Boyun Eğmeyen Fransa (LFI) partisinin siyasi programlarının ülkeyi iç savaşa sürükleyebileceğini vurguladı.

Macron, aşırı sağın sunduğu çözümlerin toplumu böldüğünü ve iç savaşa yol açabileceğini belirtirken, LFI’nin ise ülke için bölünme tehdidi oluşturabilecek bir cemaatçilik teklif ettiğini ifade etti. Macron, “Her şeyden bıktığımızda, hayat zorlaştığında, aşırıların cazibesine kapılabiliyoruz. Ancak, çözüm hiçbir zaman ötekisini reddetmek olmayacaktır” şeklinde konuştu.

Macron, rakip partilerin vatandaşların gerçek sorunlarına yanıt verdiklerini kabul ederken, çatışmayı artırarak sundukları çözümleri eleştirdi. Ayrıca, Ürdün Kralı Abdullah ile görüşmesinde, Gazze’ye insani yardımların ulaşmasını engelleyen kısıtlamaların kaldırılması çağrısında bulundu ve bölgede kalıcı ateşkes ile tüm esirlerin serbest bırakılmasını talep etti.

Exit mobile version