Lübnan’daki Türk vatandaşlarının tahliyesiyle ilgili MSB’den açıklama geldi!

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), İsrail’in saldırılar düzenlediği Lübnan’da bulunan Türk vatandaşların tahliyesine ilişkin Dışişleri Bakanlığı ile koordineli çalıştıklarını dile getirip gelişmeleri yakından takip edildiğini vurguladı. MS, "Olası bir tahliye harekâtı kapsamında da ön planlama ve ön hazırlıklar yapılmaktadır." açıklamasında bulundu.

tahliye habermeydan

Lübnan’daki Türk vatandaşlarının tahliyesiyle ilgili MSB’den açıklama geldi.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), haftalık bilgilendirme toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

Lübnan’dan Tahliye Hazırlığı

Bakanlık kaynakları, İsrail’in saldırılarına maruz kalan Lübnan’a yardımların devam edip etmeyeceği ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) tahliye operasyonu yapıp yapmayacağına dair bilgiler verdi. Açıklamada, TSK’nın Lübnan’daki Türk ve yabancı vatandaşların güvenli bir şekilde tahliyesini gerçekleştirecek imkân ve kabiliyetlere sahip olduğu belirtildi. “Hali hazırda Lübnan’da yaşanan gelişmeler Dışişleri Bakanlığı ile koordineli olarak yakından takip edilmektedir. Olası bir tahliye harekâtı kapsamında ön planlama ve hazırlıklar yapılmaktadır” denildi. Ayrıca, insani yardımların güvenlik şartlarına göre devam edeceği vurgulandı.

S-400’lerle İlgili İddialar

Bakanlık kaynakları, bir Yunan gazetesinin “F-35 programına yeniden dahil edilme karşılığında S-400’lerin İncirlik’te ABD kontrolünde bulundurulacağı” yönündeki iddialara yanıt verdi. “Bu konuda üçüncü ülkeler tarafından yapılan algı oluşturma amaçlı haberlere itibar etmemek ve ihtiyatlı yaklaşmak gerekir. Şu an için S-400 ve F-35 konusunda her iki ülkenin de tutumunda bir değişiklik bulunmamaktadır” ifadeleri kullanıldı. MSB, müttefiklerin birbirlerine kısıtlama veya yaptırım uygulamasının doğru olmadığını vurgulayarak, “Beklentimiz, müttefiklerimizin ittifakın ruhuna ve ortak güvenlik perspektifine uygun karar alarak tüm kısıtlamaları kaldırmasıdır” dedi.

Terörle Mücadele Operasyonları

MSB, terörle mücadele operasyonları kapsamında son bir hafta içinde 36 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Exit mobile version