Lübnan’daki saldırıların ardından İran’dan iletişim cihazlarına yasak

İranlı güvenlik kaynaklarına göre, Devrim Muhafızları, İsrail'in Lübnan'daki saldırılarının ardından iletişim cihazlarının kullanımını yasakladı.

iletisim cihazi iran habermeydan

Lübnan’daki saldırıların ardından İran’dan iletişim cihazlarına yasak…

İran Devrim Muhafızları Ordusu, Lübnan’da meydana gelen saldırıların ardından güvenlik önlemlerini artırma kararı aldı. İsmini açıklamak istemeyen iki üst düzey İranlı güvenlik yetkilisi, İsrail’in Hizbullah’a ait iletişim cihazlarını hedef alan saldırılarının ardından Devrim Muhafızları’nın iletişim ağını yeniden gözden geçirdiğini ve iletişim cihazlarının kullanımını yasakladığını bildirdi.

Habere göre, Devrim Muhafızları’nın teyakkuzda olduğu, ordunun kullandığı iletişim araçlarının çoğunun ya el yapımı ya da Çin ve Rusya’dan ithal edildiği ifade edildi. İranlı bir güvenlik kaynağı, Devrim Muhafızları’nın şu anda şifreli mesajlaşma yöntemini kullandığını belirterek, “İsrail’in ilk saldırıda hedef aldığı bazı cihazlar Tahran’a getirildi. İranlı teknik ekipler tarafından inceleniyor ve benzer olayların yaşanmaması için önlemler alınıyor” dedi.

Diğer bir yetkili, Tahran’ın özellikle yer altındaki nükleer tesisler ve füze programlarına yönelik potansiyel sabotajları engellemeye odaklandığını dile getirdi. İranlı resmi makamlardan henüz bir açıklama yapılmadı.

Öte yandan, İran silahlı kuvvetleri, Batılı ülkelerin yaptırımları nedeniyle istediği teknolojiyi ithal edemediği için haberleşme ağını kendi üretimi olan kablosuz telsizlerle sağlıyor. Ancak son yıllarda Rusya ve Çin’den iletişim cihazları temin ettiği de belirtiliyor. İsrail’in hedef aldığı ve Hizbullah’ın kullandığı çağrı cihazları ise İran ordusunun envanterinde bulunmuyor.

Exit mobile version