Kuzey Kore lideri Kim’den ‘nükleer silah’ tehdidi

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, Güney Kore'nin ülkesinin egemenliğini ihlal eden silahlı güçler kullanmaya kalkışması halinde "nükleer silahlar da dahil sahip oldukları tüm saldırı güçlerini tereddüt etmeden kullanacaklarını" ifade etti.

kim tehdit habermeydan

Kuzey Kore lideri Kim’den ‘nükleer silah’ tehdidi geldi.

Kuzey Kore Merkezi Haber Ajansı (KCNA) tarafından bildirildiğine göre, Kim Jong-un 2 Ekim’de özel harekat kuvvetlerine bağlı bir birliği ziyaret etti. Ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, Güney Kore’nin ülkesinin egemenliğini ihlal eden silahlı güçler kullanmaya kalkışması halinde ordusunun “nükleer silahlar da dahil olmak üzere sahip olduğu tüm saldırı güçlerini tereddüt etmeden kullanacağını” ifade etti.

Kim, Güney Kore’nin ülkesine karşı silahlı güç kullanması durumunda, bu hareketin ülkenin “yok olmasına” yol açacağını savundu.

Güney Kore lideri Yoon Suk Yeol ise 1 Ekim’de, “Kuzey Kore’nin nükleer silah kullanmaya çalışmasının Kim hükümetinin sonunu getireceğini, çünkü bu durumun Kim’in Güney Kore-ABD ittifakının ‘kararlı ve ezici yanıtı’ ile karşılaşacağı anlamına geleceğini” belirtmişti.

Exit mobile version