Kurtulmuş, Azerbaycan Milli Meclis Başkanı Gafarova ile bir araya geldi

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Azerbaycan Milli Meclis Başkanı Sahiba Gafarova ile bir araya geldi.

kurtulmus habermeydan

Kurtulmuş, Azerbaycan Milli Meclis Başkanı Gafarova ile bir araya geldi.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, İsviçre’nin Cenevre Uluslararası Konferans Merkezi’nde düzenlenen Parlamentolar Arası Birlik (PAB) 149. Genel Kurulu çerçevesinde Azerbaycan Milli Meclis Başkanı Sahiba Gafarova ile bir araya geldi. Görüşmede, Gafarova’ya Azerbaycan Milli Meclisi Başkanlığına yeniden seçilmesi dolayısıyla başarılar dileyen Kurtulmuş, Azerbaycan’da yeni seçilen milletvekillerini de tebrik etti.

Kurtulmuş, Türkiye ve Azerbaycan’ın her alandaki yakın ilişkilerinin artarak devam etmesinden memnuniyet duyduğunu belirterek, bölgesel ve küresel meselelerde ortak duruş sergilediklerini ve uluslararası platformlarda büyük bir dayanışma içerisinde hareket ettiklerini vurguladı. İki ülkenin kalkınması için karşılıklı imkanların seferber edildiğini hatırlatan Kurtulmuş, özellikle Azerbaycan’ın 44 günlük Karabağ Zaferi’nden sonra Kafkaslar ve bölgedeki dengelerin değişmekte olduğunu ifade etti. Bu durumun Türk dünyası için büyük bir fırsat sunduğunu söyleyen Kurtulmuş, Karabağ’ın imarı ve Zengezur Koridoru’nun açılarak Azerbaycan, Türkiye ve diğer bölge halklarına yarar sağlamasını arzu ettiklerini belirtti.

Azerbaycan Milli Meclis Başkanı Gafarova ise görüşmeden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, başarı ve tebrik dilekleri için teşekkür etti. Gafarova, Türkiye ve Azerbaycan halkları arasındaki bağlılığın güçlü iş birliklerinin artarak devam etmesini sağladığını vurguladı ve her platformda iki ülkenin birlikte hareket etmesinin önemine dikkat çekti.

Exit mobile version