Katar’dan gönderilen 522 yaşam konteyneri İskenderun Limanı’na yanaştı

Katar Hükümeti tarafından depremzedeler için gönderilen 522 yaşam konteynerini taşıyan gemi, İskenderun'daki Assan Limanı'na yanaştı.

yasam konteyneri habermeydan

Katar’dan gönderilen 522 yaşam konteyneri İskenderun Limanı’na yanaştı. Katar’da gerçekleşen 2022 Dünya Kupası için hazırlanan yaşam konteynerleri depremzedelerin geçici evleri olması için getirildi. Yaşam konteynerleri İskenderun Assan Limanı’na indirildikten sonra ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak amacıyla AFAD’a teslim edildi.yasam konteyneri2 habermeydanMSC Grup’tan yapılan açıklamaya göre, konteynerleri taşıyan “MSC Caledonia II” gemisini limanda, MSC Mersin Bölge Müdürü Uğur Tosuner ile MSC Liman Acente Müdürü Şahin Temur karşıladı.

18 metrekare genişliğinde tek odalı yaşam konteynerlerinin içerisinde banyo, tuvalet, buzdolabı, ısıtma ve soğutma sistemi, çalışma masası ve sandalyesi ile yatak bulunuyor.

Açıklamada, MSC Grup’un, depremzedeler için 5 bin adet konteyner tahsisi, 800 depremzedeye ev sahipliği yapan MSC Aurelia gemisi ve yardım malzemelerinin taşınmasında verdiği destekler ile yaraların sarılmasına katkı sağlamaya devam ettiği belirtildi.

Exit mobile version