Kamala Harris’in kampanya bağışları 1 milyar doları aştı

ABD seçimleri için yapılan anketler kıyasıya bir yarışa işaret ederken, Demokrat başkan adayı Kamala Harris, bağış toplama konusunda Cumhuriyetçi rakibi Donald Trump'ı büyük bir farkla geride bıraktı.

kamala harris habermeydan

Kamala Harris’in kampanya bağışları 1 milyar doları aştı.

ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris’in başkanlık kampanyası için, Harris’in Demokratların adayı olarak belirlendiği Temmuz ayından bu yana toplam 1 milyar dolar bağış toplandı. Harris, 21 Temmuz’da Başkan Joe Biden’ın yerine Demokratların başkan adayı olarak sahneye çıktığı andan itibaren, bağlı siyasi eylem komisyonları ve Demokrat Parti’ye rekor hızda bağış yağdı.

Harris, adaylığının ilan edildiği gün 25 milyon dolar toplarken, yaklaşık bir ay içinde bu rakam 500 milyon dolara ulaştı. Ağustos ayında 130 milyon dolar bağış toplayan eski Başkan Donald Trump ve Cumhuriyetçi Parti, aynı ayın sonunda toplamda 295 milyon dolara ulaşırken, Harris ve Demokratlar 404 milyon dolarlık bağışla rakiplerini geride bıraktı.

Anketlerde Başa Baş Yarış
Son anketler, Harris ile Trump arasında kıyasıya bir rekabet olduğunu gösteriyor. Ulusal çapta Harris’in avantajı azalırken, birçok kritik eyalette yarış başa baş ilerliyor. Harris kampanyasına yakın bir kaynağa göre, toplanan bağışlar 5 Kasım seçimlerine yönelik heyecanı yansıtıyor ve bu kaynaklar reklam, kritik eyaletlerdeki operasyonlar ve personel ihtiyaçları için kullanılacak.

Öte yandan Trump, Harris’le ikinci bir televizyon münazarasına katılmayı reddetmeye devam ediyor. Cumhuriyetçilere yakın Fox News, iki başkan adayını ay sonunda bir münazaraya davet etti, ancak Trump bu daveti geri çevirdi. Trump ve Harris ilk kez 10 Eylül’de karşı karşıya gelmişlerdi. ABD Başkanlık seçimi ise 5 Kasım’da yapılacak.

Exit mobile version