Kamala Harris, İsrail’i soykırımla suçlayan protestocuya destek verdi

ABD Başkan Yardımcısı ve başkan adayı Kamala Harris, İsrail'i "soykırım" yapmakla suçlayan protestocunun sözlerini kesmesine karşı çıkarak, bu ifadelerin gerçek olduğunu belirterek konuyla ilgili ilk net açıklamasını yaptı.

kamala harris protestocuya hak verdi habermeydan

Kamala Harris, İsrail’i soykırımla suçlayan protestocuya destek verdi.

Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) 5 Kasım’da gerçekleştirilecek seçimlerde, başkan adaylarının Ortadoğu ile ilgili söylemleri dikkatle izleniyor. Perşembe günü Wisconsin-Milwaukee Üniversitesi’ndeki kampanya etkinliğinde, Demokrat başkan adayı Kamala Harris konuşma yaparken, İsrail’in saldırılarına karşı çıkan bir öğrenci bağırarak sözünü kesti. Harris, poşulu gencin konuşmaya başlamasıyla birlikte “Hepinizin görüşlerine her şekilde çok bağlıyım” diyerek kendini ifade etti. Ardından öğrenciye “Ne hakkında konuştuğunu biliyorum. Ben de ateşkesi istiyorum. Savaşın bitmesini istiyorum. Ve konuşma hakkına saygı duyuyorum, ancak şu anda konuşuyorum” yanıtını verdi. Öğrenci ise “Peki ya soykırım? Peki ya soykırım?” diye haykırarak Harris’in sözünü tekrar kesti. Daha sonra “19 bin çocuk öldü ve buna soykırım demeyeceksiniz” diyerek protestoda bulundu, ancak güvenlik görevlileri tarafından salondan çıkarıldı.

Harris, toplanan kalabalığa sorunun “gerçek” olduğunu belirterek protestocuların görüşünü destekleyen bir üslupla konuştu. Kalabalığa dönerek, “Dinleyin, bahsettiği şey gerçek. Bugün sizinle konuşmak için geldiğim konu bu değil, ancak bu gerçek ve sesine saygı duyuyorum” dedi. Başkan Yardımcısı Harris, daha önce İsrail’in Gazze’deki savunma savaşının Filistin halkına yönelik bir soykırım anlamına geldiği konusunda net bir açıklama yapmamıştı.

Eski ABD İsrail Büyükelçisi David Friedman, The Post’a yaptığı açıklamada, “Kamala Harris, İsrail’in soykırım yaptığına dair yanlış ve kötü niyetli bir suçlama yaptı” ifadesini kullandı. ABD basını, Harris’in bu sözlerinin, 5 Kasım’daki seçimlerde oylarını etkileyip etkilemeyeceğini sorguluyor.

Exit mobile version