Japonya’nın kuzeyinde binlerce balık kıyıya vurdu

Japonya'nın Hokkaido bölgesinin kuzeyinde yer alan Hakodate şehrinde, binlerce balık kıyıya vurdu.

japonya habermeydan

Japonya’nın kuzeyinde binlerce balık kıyıya vurdu.

Japon Devlet Televizyonu NHK’nın bildirdiğine göre, Hakodate şehrinde bir vatandaş yetkililere binlerce balığın kıyıya vurduğunu bildirdi. Bu bilgi üzerine bölgede detaylı bir inceleme başlatıldı ve alınacak önlemler ile ölü balıkların durumu değerlendirilmeye çalışıldı. Toi Balıkçılık Derneği tarafından yapılan açıklamada, bölgede geçmişte benzer durumların yaşandığı ancak bu kadar büyük bir balık topluluğunun kıyıya vurmasının nadir görüldüğü ifade edildi.

Hokkaido Üniversitesi’nden deniz organizmaları konusunda uzman Mitsuhiro Nakaya, bölgedeki deniz suyu sıcaklığının düşmesiyle birlikte balık sürülerinin Hokkaido’nun güney kısmına doğru göç ettiğini belirtti. Bu olayın, iklim değişiklikleri ve deniz suyu sıcaklığındaki dalgalanmalar gibi çevresel faktörlerle ilişkili olabileceği üzerinde duruldu.

Mitsuhiro, söz konusu balıkların yunus ya da ton balıkları tarafından kovalanmış olabilecekleri ihtimalini de dile getirerek, “Çok sayıda balık kıyıya vurdu ancak bunun ekosisteme büyük bir etkisi olmayacaktır.” ifadesini kullandı.

Exit mobile version