Japonya’da termometreler 39.1 dereceyi kaydetti

Japonya'da bu yazın en sıcak gününde termometreler 39.1 dereceyi gösterdi. Aichi eyaletinde sıcak çarpması şüphesiyle hastaneye kaldırılan bir kişi ise öldü.

japonya habermeydan 1

Japonya’da termometreler 39.1 dereceyi kaydetti.

Japonya’da bu sefer yılın en sıcak günü yaşandı. Japonya Meteoroloji Ajansı’nın (JMA) verilerine göre, termometreler Tokyo’nun Hachioji bölgesinde 39.1 dereceyi gösterdi. Sıcaklık değerleri Tokyo’nun Nerima semtinde 38.6 dereceye ulaşırken, Saitama eyaletinde 38.5, İbaraki eyaletinde ise 37.5 derece olarak ölçüldü.

Nishio şehrine bağlı Aichi eyaletinde yaşayan 90’lı yaşlarındaki bir kadın, çalıştığı tarlada saat 13.00 civarında hareketsiz bir şekilde bulundu. Termometrenin 36.4 dereceyi gösterdiği sıcaklıkta bulunan kadın, hızla hastaneye kaldırıldı ancak maalesef hayatını kaybetti. Ayrıca, Aichi eyaletinde sıcak çarpması semptomlarıyla 36 kişi daha hastaneye başvurdu.

Japonya Meteoroloji Ajansı, sıcaklık değerlerinin bu gece ve yarın ülkenin geniş kesimlerinde 30 derecenin üzerinde seyredeceğini bildirdi. Uzmanlar, sıcak çarpması riskine karşı klima kullanma ve bol sıvı tüketme gibi önlemlerin alınmasını tavsiye etmektedir.

Exit mobile version