Japonya’da kuş gribi salgını: 72 bin kümes hayvanı itlaf edilecek!

İbaraki Eyaleti'nde bir çiftlikte kuş gribi tespit edildi.

kus gribi habermeydan

Japonya’da kuş gribi salgını patlak verdi.

Geçtiğimiz hafta, Saga eyaletindeki bir çiftlikte H5 mutasyonlu kuş gribi vakasının ardından, Japonya’da salgın yeni bir eyalete daha sıçradı. İbaraki eyaleti, Kasama kentindeki bir kümes hayvanı çiftliğinde toplu kuş gribi vakalarıyla karşı karşıya. Yapılan testler, ölen tavuklarda H5 mutasyonunu ortaya koyarken, 72 bin kümes hayvanının itlaf edileceği açıklandı. Çiftlik 10 kilometrelik bir alanla sınırlı hareket kabiliyetine sahipken, 3 kilometrelik bölgedeki diğer çiftliklerden tavuk ve yumurta sevkiyatı tedbir amaçlı durduruldu.

Baş Kabine Sekreteri Hirokazu Matsuno, salgının daha geniş bölgelere yayılma endişelerini dile getirerek, hükümetin toplu kuş gribi vakalarını ciddi bir kriz olarak ele aldığını vurguladı. Matsuno, ilgili bakanlıkların işbirliği içinde olduğunu ve salgının yayılmasını engellemek için gereken her tedbirin alınacağını belirtti.

Geçen hafta Cumartesi günü Saga eyaletindeki Kashima kentinde de benzer bir vakaya rastlanmıştı. Yapılan testler, H5 mutasyonlu kuş gribine işaret etmiş, bu durum 40 bin kanatlı hayvanın itlaf edilmesi kararını doğurmuştu. Geçen yılın salgınında Japonya genelinde 26 eyalet etkilenmiş, 17 milyon kümes hayvanı itlaf edilmişti. Bu durum, üretimdeki düşüş nedeniyle yumurta fiyatlarının yükselmesine yol açmıştı.

Exit mobile version