İtalya’daki orman yangını kontrol altına alınamıyor

Sicilya Adası'ndaki İtalya orman yangını, alevlerin havalimanına yaklaşması nedeniyle havalimanında uçuşları durdurma kararı alındı ve aynı zamanda yerleşim bölgeleri de tahliye edildi.

italya orman yangini habermeydan

İtalya’daki orman yangını kontrol altına alınamıyor.

Avrupa genelinde yaşanan aşırı sıcaklar, İtalya’yı da orman yangınlarının pençesine düşürdü. Sicilya Adası’ndaki Palermo’ya bağlı Cinisi kasabasında, sıcaklık 47 dereceye kadar yükseldiği gece saatlerinde başlayan orman yangını, hızlıca yayılarak büyüdü. Rüzgarın da etkisiyle alevler, Falcone Borsellino Havalimanı’na kadar ulaştı, bu durum da yerel saatle 11.00’e kadar uçuşların durdurulmasına sebep oldu.

Palermo’da birçok yerleşim bölgesi yangın riski altında olduğu için tahliye edildi. Yetkililer, zorlu hava koşulları nedeniyle yangına müdahalenin güçleştiğini açıkladı ve diğer İtalyan bölgelerinden takviye ekiplerin gönderileceğini duyurdu. Şu anda 30 itfaiye ekibinin yangınla mücadele ettiği bilgisine ulaşıldı ve bu nedenle kentte bazı otoyolların trafiğe kapatıldığı bildirildi.

Sıcak hava dalgalarının etkisi altında kalmış Avrupa’da, artan yangın tehdidi, ormanları ve yerleşim alanlarını tehlikeye atmaktadır. İtalya da bu doğal felaketten payını almış durumda. Yangınla mücadele ekipleri, gece gündüz demeden, tehlikeli koşullara rağmen yangının yayılmasını kontrol altına almaya çalışmaktadır. Ancak mücadelenin zorlukları göz önünde bulundurulduğunda, uluslararası yardımların da önemi artmaktadır. Her geçen gün büyüyen yangınlar, hem doğal ekosistemleri hem de insanların güvenliğini tehdit etmekte ve acil önlem ve işbirliği çağrılarını beraberinde getirmektedir. Umarız ki yangınlar en kısa sürede kontrol altına alınır ve bölge halkı güvenli bir şekilde evlerine dönebilir. Bu tür doğal felaketlere karşı toplumların ve devletlerin dayanışması, önleyici tedbirlerin alınması ve acil durum planlamalarının güçlendirilmesi hayati öneme sahiptir.

Exit mobile version