İsrailliler Netanyahu’nun istifası için sokaklara döküldü

İsrail'in Filistin'deki sivillere yönelik saldırıları sürerken, İsrailliler de Başbakan Netanyahu'nun uluslararası kamuoyunun ve halkın isteklerine kulaklarını tıkadığı gerekçesiyle istifası için sokaklara çıktı.

israilliler habermeydan

İsrailliler Netanyahu’nun istifası için sokaklara döküldü.

İsrail halkı, Gazze Şeridi’nde tutulan İsrailli esirlerin serbest bırakılması talebiyle, Başbakan Binyamin Netanyahu’nun istifası ve erken seçim çağrılarıyla yeniden ülke genelinde protesto gösterileri düzenledi.

Her hafta cumartesi günleri düzenlenen protestolar, esirlerin serbest bırakılması için bir anlaşma yapılması ve Netanyahu hükümetine karşı yapılan taleplerle devam etti.

Tel Aviv, Batı Kudüs, Hayfa ve Natanya gibi pek çok şehirde binlerce İsrailli, gösteriler düzenleyerek esir takası anlaşması yapılması, Netanyahu hükümetinin istifası ve erken seçime gidilmesi taleplerini dile getirdi.

Tel Aviv’deki protestolar, polisin demir bariyerlerle kapattığı Kaplan Caddesi’nde gerçekleşti, bu gösteriler aynı zamanda başkent Tel Aviv’deki yargı düzenlemelerine karşı yapılan protestolarla da özdeşleşti.

On binlerce İsrailli, Gazze’deki esirlerin serbest bırakılması için takas anlaşmasının derhal yapılması talebiyle merkezi gösterilere katıldı.

İsrail bayrakları taşıyan protestocular, Başbakan Netanyahu ve hükümetine karşı pankartlar ve dövizlerle tepki gösterirken, yapılan konuşmalarda hükümet sert bir şekilde eleştirildi. Göstericiler, İsrail’in son dönemdeki en büyük protestolarından birini düzenlediği Tel Aviv’de buluştu.

Ana muhalefet lideri Yair Lapid de gösteride bir konuşma yaparak hükümete istifa etme ve erken seçim çağrısında bulundu. Lapid, Netanyahu yönetiminin sürekli olarak İsrail toplumunu oyaladığını ve ayrımcı yasalar çıkardığını vurguladı.

İsrail ordusu tarafından kurtarılan esirlerden Andrey Kozlov da görüntülü mesajla gösteriye katılarak, esaret süresince İsrail halkının desteğini hissettiğini ve hükümetin koşulsuz bir şekilde esirlerin serbest bırakılması için anlaşma yapması gerektiğini belirtti.

Exit mobile version