İsrailli Bakan’dan Lübnan’ın güneyinde ‘tampon bölge’ önerisi

İsrailli Diaspora Bakanı Amichai Chikli, yayımladığı harita ile Lübnan'ın güneyinde İsrail ordusunun 'kontrolünde bir tampon bölge' oluşturulmasını önerdi. Lübnan yönetiminin bu bölgede 'egemenliğini sağlayamadığını' iddia eden Chikli, 'İsrail ordusunun bölgeyi ele geçirmesi gerektiğini' ifade etti.

lubnan habermeydan

İsrailli Bakan’dan Lübnan’ın güneyinde ‘tampon bölge’ önerisi…

İsrail Diaspora Bakanı Amichai Chikli, Lübnan’ın güneyinde yaşayan halkın sürülerek burada bir ‘tampon bölge’ oluşturulmasını önerdi. Sosyal medya hesabından İsrail ile Hizbullah arasındaki çatışmalara ilişkin değerlendirmelerde bulunan Chikli, Lübnan yönetiminin bu bölgede ‘egemenliğini sağlayamadığını’ iddia ederek, ‘İsrail ordusunun bölgeyi ele geçirmesi gerektiğini’ savundu.

Chikli, yayımladığı harita ile Lübnan’ın güneyinde İsrail ordusunun ‘kontrolünde bir tampon bölge’ kurulması fikrini dile getirdi. Aynı zamanda Başbakan Binyamin Netanyahu’nun partisi Likud’un milletvekili olan Chikli, bu ‘tampon bölgede’ yaşayan Lübnanlıların bölgeden sürülmesi gerektiğini de vurguladı.

İsrail yönetimi, son günlerde saldırılarını artırdığı Lübnan’ın güneyinde ‘tampon bölge’ kurulması fikrini gündeme getirmeye başladı. Yerel basında çıkan haberlere göre, İsrail Ordusu Kuzey Komutanlığı Komutanı Tümgeneral Ori Gordin, Hizbullah ile gerilimin tırmanmadan önce yapılan kapalı bir toplantıda Lübnan’ın güneyinde ‘tampon bölge’ kurulmasını önerdi.

Exit mobile version