İsrail’in Gazze’ye gece boyu düzenlediği saldırılarda 29 Filistinli hayatını kaybetti

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ndeki çeşitli noktalara düzenlediği saldırılarda 29 Filistinlinin yaşamını yitirdiği bildirildi.

gazze habermeydan 1

İsrail’in Gazze’ye gece boyu düzenlediği saldırılarda 29 Filistinli hayatını kaybetti.

İsrail ordusunun Gazze Şeridi’nde farklı noktalara yönelik düzenlediği saldırılar sonucunda 29 Filistinlinin hayatını kaybettiği bildirildi. Bu saldırılar, bölgedeki gerginliğin arttığı bir dönemde gerçekleştirildi ve uluslararası toplumda büyük bir tepkiyle karşılandı. Saldırıların hedefleri arasında, Gazze’nin kuzeyindeki Cibaliya Mülteci Kampı, Gazze kenti, güneydeki Han Yunus ve orta kesimdeki Nusayrat Mülteci Kampı yer aldı.

Cibaliya’daki bir evin hedef alındığı saldırıda 4 kişi yaşamını yitirirken, Gazze kentine bağlı Ez-Zeytun Mahallesi’nde Ed-Dahduh ailesinin evine düzenlenen saldırıda 3 kişi hayatını kaybetti. Filistin haber ajansı WAFA’nın aktardığına göre, Han Yunus’a bağlı Beni Süheyla bölgesinde yerinden edilenlerin barındığı bir eve yapılan saldırıda 10 kişi öldü. El-Fuhari kasabasında gerçekleşen bir başka saldırıda ise 7 kişi yaşamını yitirdi. Nusayrat Mülteci Kampı’nın batısındaki bir evde düzenlenen saldırıda da 5 kişi hayatını kaybetti.

Bu saldırılar, bölgede daha fazla çatışmanın ve insani krizin yaşanmasına yol açarken, sivil halkın durumu da her geçen gün daha da zorlaşıyor.

Exit mobile version