İsrail’in Gazze’ye bugünkü saldırılarında en az 37 Filistinli yaşamını yitirdi

İsrail ordusunun bu sabah Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerine düzenlediği saldırılarda en az 37 Filistinlinin hayatını kaybettiği bildirildi.

israil gazze habermeydan

İsrail’in Gazze’ye bugünkü saldırılarında en az 37 Filistinli yaşamını yitirdi.

Filistin resmi ajansı WAFA’nın haberine göre, İsrail ordusu Gazze kentindeki Ebu İskender, Es-Sidra ve Es-Sahabe bölgelerine saldırılar düzenledi.

Haberde, “Cahcuh”, “Gaferi” ve “Delu” ailelerinin evlerini hedef alan İsrail saldırılarında, 10’u çocuk olmak üzere 30 Filistinlinin yaşamını yitirdiği ve çok sayıda kişinin yaralandığı aktarıldı.

İsrail ordusunun evine düzenlediği saldırıda, gazeteci Muhammed Cahcuh ailesinden çok sayıda kişiyle birlikte yaşamını yitirdi.

Hastane kaynaklarına göre, İsrail ordusunun Gazze’nin güneyindeki Refah kentinde “Halkavi” ailesinin evine düzenlediği saldırıda yaşamını yitiren 4 Filistinlinin cenazesi ile birlikte çok sayıda yaralının Kuveyt ve Birleşik Arap Emirlikleri hastanelerine sevk edildiği belirtildi.

Görgü tanıkları, sivil savunma ekiplerinin yıkılan evin enkazında kayıpları arama çalışmalarına devam ettiğini ifade etti.

Tanıklar, İsrail’e ait topçuların Refah kentinin doğu ve orta kesimlerini yoğun şekilde bombaladığını ve Refah’ın doğusunda İsrail askerleri ile Filistinli direniş grupları arasında silahlı çatışmaların yaşandığını aktardı.

Gazze’nin doğusundaki Derec Mahallesi’nde İsrail ordusunun bir binayı hedef aldığı saldırıda 3 Filistinlinin öldüğü ve birçok kişinin yaralandığı bildirildi.

Görgü tanıkları, İsrail ordusunun Gazze’nin kuzeyindeki Cibaliya Mülteci Kampı’nda evlere yönelik bombardıman düzenlediğini ve Filistinli direniş grupları ile İsrail askerleri arasında çatışmaların yaşandığını belirtti.

Exit mobile version