İsrail’de ‘Yakınlarımızı geri getirin’ protestoları

İsrail’de Savunma Bakanlığı önünde bir araya gelen rehine yakınları, Netanyahu’ya istifa çağırısı yaparak yakınlarının geri getirilmesini isteminde bulundu.

israil habermeydan 1

İsrail’de ‘Yakınlarımızı geri getirin’ protestoları düzenleniyor.

Hamas’ın elindeki rehinelerin aileleri, İsrail’in başkenti Tel Aviv’deki Savunma Bakanlığı önünde başkent Tel Aviv’deki Savunma Bakanlığı önünde düzenlenen eylemlerini sürdürüyorlar. Bu olayların sorumlusu olarak Başbakan Binyamin Netanyahu’yu gösteren kalabalık, bakanlık binasının önünde yüzlerce kişinin katıldığı protesto gösterileri düzenledi. Göstericiler, Netanyahu’yu eleştiren ve onun istifasını talep eden pankartlar taşıdılar. Ayrıca, rehin alınan çocuklarının fotoğraflarını sergileyerek bu trajik duruma dikkat çektiler.

İsrailliler, bu protestolarda ateşkesin sağlanmasını ve rehinelerin güvenli bir şekilde geri getirilmesini istiyorlar. Hamas’ın 20 gün içerisinde 4 rehineyi serbest bıraktığı bilinse de, en az 224 rehinenin hala Hamas’ın elinde olduğu tahmin ediliyor. Bu durum, İsrail halkını endişelendiriyor ve hükümetten daha fazla çaba sarf etmesini bekliyorlar.

Bu gelişmeler, İsrail’deki toplumsal gerilimi artırıyor ve siyasi bir krize neden oluyor. Başbakan Netanyahu, halkın bu istifasını talep eden baskısı altında, bu zorlu dönemi nasıl yöneteceğine dair önemli kararlarla karşı karşıya kalıyor. Hamas’ın elindeki rehinelerin akıbeti ve bu krizin sonuçları hala belirsizliğini koruyor.

Exit mobile version