İsrail’de sirenler çalıyor: Demir Kubbe sistemi hata verdi

İsrail ordusu, Yemen'den ülkeye yönelik balistik füze saldırısı düzenlendiğini açıkladı. Demir Kubbe sisteminin füzeleri engellemede yetersiz kaldığı belirtilirken, halk sığınaklara koştu ve bazı kişiler yaralandı. Ayrıca, İsrail ordusu Lübnan'dan ülkenin kuzeyine 40 roket atıldığını da duyurdu.

demir kubbe habermeydan

İsrail’de sirenler çalıyor!

İsrail ordusu, Yemen’den atılan balistik füzenin ülkenin merkez bölgesini hedef aldığını açıkladı. Saldırı alarmı verilen çeşitli bölgelerde, hava savunma sistemlerinden ateşlenen önleyici füzelerin neden olduğu patlama sesleri birden fazla noktada duyuldu. Yemen’deki Husiler, İsrail’e çok sayıda füze gönderdiğini ve Demir Kubbe hava savunma sisteminin bu füzeleri engelleyemediğini iddia etti.

İsrail ordusunun açıklamasına göre, Yemen’den fırlatılan balistik füze açık araziye düştü ve ülke genelinde saldırı alarmları çaldı. Patlama seslerinin, önleyici füzelerden kaynaklandığı belirtilirken, bu füzelerin isabetlerinin henüz incelendiği kaydedildi.

İsrail polis sözcülüğü, Batı Şeria’daki Modin tren istasyonuna önleyici füzelerden düşen şarapnelin isabet ettiğini ve maddi hasara yol açtığını duyurdu. Ayrıca, Ben Gurion Havalimanı yakınlarındaki Lid (Lod) kentinde füze parçalarının neden olduğu bir yangın çıktığı belirtildi.

İsrail acil yardım servisleri, sığınaklara gitmeye çalışırken çeşitli yaralanmalar yaşayan 9 kişiden yardım çağrısı aldıklarını bildirdi. Tel Aviv’in şehir merkezinde 19 Temmuz’da düzenlenen İHA saldırısında bir kişi hayatını kaybetmiş, 4 kişi yaralanmıştı.

İsrail ordusu, 20 Temmuz’da Yemen’de İran destekli Husilerin kontrolündeki Hudeyde Limanı’na hava saldırısı düzenledi. Ayrıca, İsrail ordusu Lübnan’dan kuzeydeki Yukarı Celile ve işgal altındaki Golan Tepeleri’ne yaklaşık 40 roket atıldığını, olayda ölen veya yaralanan olmadığını duyurdu. Roketlerin bazılarının imha edildiği, bir kısmının ise açık alana düşerek yangına neden olduğu bildirildi. İsrail itfaiye ekipleri, bu yangını söndürmek için çalışmalarını sürdürüyor.

Lübnan topraklarından fırlatılan patlayıcı yüklü bir insansız hava aracının (İHA) İsrail’in kuzeyindeki Metula yerleşim yerine düştüğü ancak herhangi bir hasara yol açmadığı belirtildi. İsrail ordu radyosunun haberine göre, son 48 saatte İsrail’in kuzeyine yaklaşık 150 roket atıldı.

Exit mobile version