İsrail ve Musk, Gazze’ye internet erişimi konusunda prensipte anlaştı

Elon Musk'ın Starlink şirketinin, İsrail'in onayı olmadan Gazze'ye uydu üzerinden internet sağlamayacağı konusunda İsrail İletişim Bakanı ile prensipte anlaşıldığını duyurdu.

israil musk habermeydan

İsrail ve Musk, Gazze’ye internet erişimi konusunda prensipte anlaştı.

İsrail İletişim Bakanı Shlomo Karhi, ABD’li milyarder Elon Musk’ın sahibi olduğu uydu internet sistemi Starlink’in, Tel Aviv’in onayı olmaksızın abluka altındaki Gazze Şeridi’ne uydu interneti sağlamayacağı konusunda prensipte anlaştıklarını duyurdu. Bakan Karhi, bu açıklamayı X sosyal medya platformu üzerinden paylaştı.

Karhi açıklamada, “Elon Musk, İletişim Bakanlığımız ile önemli bir ön anlaşmaya vardığınız için sizi tebrik ediyorum. Sonuç olarak Starlink uydu internet sistemi, İletişim Bakanlığının onayı olmadan İsrail’de çalıştırılamaz. Gazze Şeridi de buna dahildir.” ifadelerini kullandı.

Bakan Karhi, paylaşımında “Hamas’a karşı savaş yürütürken, bu anlayışın hayati öneme sahip olduğuna” işaret etti.

Elon Musk, konuya ilişkin henüz bir açıklama yapmış değil.

İsrail, 18 Ekim’de SpaceX şirketinin sahibi olan Elon Musk ile Starlink uydu internet sisteminin Gazze’de kullanımı için görüşmelere başladıklarını duyurmuştu.

Gazze Şeridi’ndeki iletişim hizmetlerinin kesilmesinin ardından, birçok kişi X sosyal medya platformunda, insani yardım faaliyetleri için Starlink’in uydu sistemini talep etmişti. Bu talepler üzerine Musk, 28 Ekim’de yaptığı açıklamada, Starlink’in Gazze’deki tanınmış uluslararası yardım kuruluşlarına bağlantı hizmeti sunacağını belirtmişti.

İsrail İletişim Bakanı Shlomo Karhi ise, Tesla ve SpaceX’in sahibi olan Elon Musk’ın uluslararası yardım kuruluşlarına Gazze’de internet sağlama çabalarına karşı çıkarak, Gazze’de internet sağlama girişimlerine karşı mücadele edeceklerini açıklamıştı.

 

 

 

Exit mobile version