İsrail “taktiksel ara” vereceğini duyurdu

İsrail ordusu, Gazze'nin güneyindeki ana yol boyunca askeri faaliyetlere "taktiksel ara" vereceğini duyurarak Filistinlilere yardım akışına izin vereceğini açıkladı.

israil takstiksel ara habermeydan

İsrail “taktiksel ara” vereceğini duyurdu.

İsrail ordusu, Gazze’nin güneyindeki ana yol boyunca askeri faaliyetlere “taktiksel ara” vereceğini duyurarak Filistinlilere yardım akışına izin vereceğini açıkladı. Bu duraklama, Kerem Şalom sınır kapısına yardım kamyonlarının ulaşmasını ve Gazze’nin çeşitli bölgelerine güvenli bir şekilde yardım dağıtımını sağlamayı hedefliyor. Ancak, Gazze’nin geri kalanında çatışmaların devam ettiği ve genel yardım girişinde herhangi bir değişiklik olmadığı belirtildi.

Ayrıca, İsrail ordusu Refah’ta 8 İsrailli askerin hayatını kaybettiğini açıkladı. Bu olayın İsrail’de ateşkes çağrılarını artırması ve kamuoyunda tepkiye yol açması bekleniyor.

Gazze’de, bombardıman nedeniyle camilerin çoğunun yıkıldığı Maghazi mülteci kampındaki ortaokulda bayram namazı kılındığı, Mescid-i Aksa’da ise yaklaşık 40 bin Müslüman’ın Kurban Bayramı namazını icra ettiği bildirildi.

Exit mobile version