İsrail, Ramazan Bayramı’nda da Gazze’ye saldırılarına devam etti.
İsrail, Ramazan Bayramı’nın ilk günü de Gazze Şeridi’nin kuzey ve güney bölgelerine yönelik saldırılarını sürdürdü. Sağlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, İsrail’in düzenlediği hava saldırılarında en az 9 Filistinli hayatını kaybetti, çok sayıda kişi de yaralandı.
İsrail ordusu, Gazze kent merkezi, kuzeydeki Cibaliya ve güneydeki Han Yunus’ta evler, çadırlar ve sivil araçları hedef aldı. Saldırılarda 5’i çocuk olmak üzere 9 Filistinli hayatını kaybederken, birçok kişi de yaralandı. Ayrıca, İsrail tankları Han Yunus’un doğusundaki Absan el-Kebira bölgesine yoğun topçu atışları yaparken, İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu ölen ve yaralananlar oldu.
Gazze kentinin Tuffah Mahallesi’nde de 3 sivil araca hava saldırısı düzenlendi. Ayrıca, İsrail askeri helikopterleri Gazze’nin doğusundaki Şucaiyye Mahallesine yoğun ateş saldırısı gerçekleştirdi.
Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Cibaliya bölgesinde ise İsrail savaş uçakları, Mukbil ailesine ait bir evi bombalayarak ölü ve yaralıların olduğu bildirildi.
Bu saldırılar, 7 Ekim 2023’ten bu yana süren İsrail saldırılarının bir parçası olup, bölgedeki can kaybı ve yaralı sayısı artmaya devam ediyor.