İsrail ordusu, Lübnan’ın güneyindeki 24 bölgeyi hedef aldığını duyurdu

İsrail ordusu, Lübnan'ın güneyindeki 24 beldeye saldıracağını duyurarak, bölge sakinlerini Avali Nehri'nin kuzeyine gitmeleri konusunda uyardı.

israil lubnan habermeydan
İsrail ordusu, Lübnan’ın güneyindeki 24 bölgeyi hedef aldığını duyurdu.

İsrail ordusu sözcüsü Avichai Adraee, X hesabından yaptığı açıklamada, saldırıların gerçekleştirileceği bölgeleri duyurarak, “Güvenliğiniz için evinizi derhal tahliye etmelisiniz, Avali Nehri’nin kuzeyine geçin. Hayatınızı kurtarın.” ifadelerini kullandı. Adraee, saldırıların hedef alacağı yerler arasında El-Beyada, Buyut es-Siyad, Er-Raşidiye, Maşuk, El-Bes, Şubriha, Teyr Dibbe, El-Burğuliye, Muhayyem el-Kasımiye, Nebi Kasım, Burc Rihal, El-Abbasiye, Muareke, Ayn el-Baal, Mahrune, Bafliye, Deyr Kifa, Sarife, Arzun, Derdeğiye, Dahr Bariye Cabir, Cebel el-Ades, Şuhur ve Burc eş-Şimali’yi sıraladı.

Bölge sakinlerini güneye gitmemeleri konusunda uyaran Adraee, Hizbullah’ın askeri hedeflerine yönelik saldırılar düzenleneceği iddiasıyla Lübnanlı sivillerden Avali Nehri’nin kuzeyine geçmelerini istedi. Adraee, Lübnanlı sivillerin evlerine dönmeleri için güvenli bir zamanın bildirileceğini de ekledi.

Hizbullah ile 8 Ekim 2023’ten bu yana kontrollü çatışmalara devam eden İsrail ordusu, 23 Eylül’de Lübnan’ın güney kentleri ile Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı gerçekleştirdi. Lübnan makamlarına göre, 17 Eylül’de Hizbullah’ın iletişim cihazlarının patlatılmasının ardından, 104’ü çocuk ve 194’ü kadın olmak üzere toplam 1328 kişi hayatını kaybetti.

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, İsrail ordusunun 27 Eylül’de Beyrut’a düzenlediği hava saldırılarında öldü. Hizbullah, İsrail’e roket ve füzelerle karşılık verirken, bu saldırılarda İsrail tarafında çoğunlukla ordu üslerinin hedef alındığı ve büyük bir hasar bildirilmediği belirtiliyor. İsrail bombardımanı nedeniyle ülkede yüz binlerce kişi yerinden oldu ve başkent Beyrut ile kuzey bölgelerine göç dalgası devam ederken, Suriye’ye de on binlerce kişinin göç ettiği rapor ediliyor.

Exit mobile version