İsrail-Hamas savaşında 23. gün!

7 Ekim tarihinden beri devam eden İsrail-Hamas çatışmaları, tüm karmaşıklığıyla devam etmektedir. İsrail, son olarak Han Yunus şehrinde bulunan bir binayı hedef almış, bu saldırıda 13 kişi hayatını kaybetmiştir.

israil hamas savasi habermeydan

İsrail-Hamas savaşında 23. güne girildi.

7 Ekim’den itibaren Gazze Şeridi’ne yönelik İsrail bombardımanı devam ediyor. İsrail ordusu, sivil yerleşim yerlerini, hastaneleri, camileri ve kiliseleri hedef alarak ayrım gözetmeksizin saldırılar düzenlemektedir. Hava, deniz ve kara operasyonlarını yoğunlaştıran İsrail, dün gece Gazze Şeridi’nin güneyindeki Han Yunus şehrinde bir binaya hava saldırısı düzenledi ve bu saldırıda 13 kişi hayatını kaybetti. Yıkılan binanın enkazında sivil savunma ekipleri ve çevredekiler tarafından arama kurtarma çalışmaları devam ederken, can kaybının artabileceği endişesi bulunmaktadır. Ayrıca, bu sabah Han Yunus’un yakınlarında Filistinliler ile işgalci İsrail güçleri arasında çatışma yaşandığı bildirildi. Filistinliler, İsrail’in kara birliklerinin Filistin topraklarına ilerlemek için bölgede ağır tank saldırılarına devam ettiğini ifade etti.

Batı Şeria’da da İsrail, baskınlarını sürdürmektedir. Dün gece Nablus’taki Askar Mülteci Kampı ile Ramallah’ın kuzeyindeki Beyt Rima ve Tubas bölgelerinde düzenlenen baskınlarda 3 kişi hayatını kaybetti. Ayrıca, Nablus’taki baskında çıkan çatışmada 4 Filistinlinin yaralandığı bildirildi.

 

Exit mobile version