İsrail, Hamas lideri İsmail Haniye’nin evine saldırdı

El Nasr Çocuk Hastanesi'nin giriş kısmına İsrail tarafından saldırı düzenlendi. Ayrıca, İsrail dün Refah Sınır Kapısı'na yaralıları taşıyan ambulansları ve sığınmacıların kaldığı bir okulu bombaladığı bildirildi. Son olarak, İsrail Hamas lideri İsmail Haniye'nin evine saldırı düzenledi.

hamas habermeydan

İsrail, Hamas lideri İsmail Haniye’nin evine saldırdı.

İsrail’e ait bir insansız hava aracı, Gazze’deki Hamas lideri İsmail Haniye’nin konutuna füzeyle bir saldırı düzenledi.

İsmail Haniye, 2016 yılından beri Katar’ın başkenti Doha’da ikamet ediyor. Hamas liderleri genellikle güvenlik nedenleriyle yurtdışında bulunuyor. Haniye’nin Gazze’deki evine yapılan saldırı sonucunda evin içinde zarar görenlerin olup olmadığı şu an için bilinmiyor.

İsrail, Gazze’nin batısında bulunan El Nasr Çocuk Hastanesi’nin giriş bölgesine bir saldırı düzenledi.

Daha önceki saldırılarda da sivillerin yoğun olarak bulunduğu bölgeler hedef alındı.

Gazze’deki Hamas hükümeti, İsrail’in El Şifa Hastanesi yakınında bir ambulans konvoyuna saldırı düzenlediğini bildirdi. Gazze Sağlık Bakanlığı, bu saldırı sonucunda 13 kişinin hayatını kaybettiğini ve 26 kişinin yaralandığını duyurdu. Hamas tarafından yapılan açıklamada, İsrail güçlerinin Gazze’den güneydeki Refah Sınır Kapısı’na doğru ilerleyen ve ağır yaralı kişileri taşıyan bir ambulans konvoyunu hedef aldığını belirtti.

İsrail Savunma Kuvvetleri, Gazze Şeridi’nde Hamas teröristlerini taşıdığı iddia edilen bir ambulansı hedef aldığını yazılı bir açıklama ile duyurdu. Aynı açıklamada, Gazze’nin kuzeyindeki Saftavi bölgesinde sığınmacıların bulunduğu Usame bin Zeyd Okulu’nun da bombalandığı ifade edildi.

Bu saldırılarda hayatını kaybedenler ve yaralananlar olduğu bilgisi verildi.

Exit mobile version