İsrail günler sonra Beyrut’u hedef aldı

Yaklaşık bir haftadır Beyrut'a hava saldırısı gerçekleştirmeyen İsrail, sabah saatlerinde Dahiye mahallesini savaş uçaklarıyla bombaladı. İsrail ordusu, saldırının Hizbullah'a ait bir silah deposunu hedef aldığını öne sürdü.

beyrut habermeydan

İsrail günler sonra Beyrut’u hedef aldı.

İsrail, Lübnan’ın başkenti Beyrut’un güneyine yönelik hava saldırılarına yaklaşık bir haftalık aradan sonra yeniden başladı. İsrail Ordu Sözcüsü Avichai Adraee, X hesabından yaptığı açıklamada, Beyrut’un güneyinde Hizbullah’a ait bir silah deposunu hedef aldıklarını iddia etti. Bu saldırılar, Adraee’nin Beyrut’un güneyindeki belirli noktalara Hizbullah’a ait olduğu iddiasıyla saldırma tehdidinde bulunmasının ardından gerçekleşti. İsrail, 10 Ekim’den bu yana Beyrut’a saldırı düzenlemiyordu.

Lübnan’da 8 Ekim 2023’ten bu yana devam eden çatışmalar sonucu en az 2 bin 350 kişi yaşamını yitirdi. Bu rakamın 104’ü çocuk ve 194’ü kadın olarak kaydedildi. Ayrıca, 10 bin 906 kişi de yaralandı. İsrail ordusu, Hizbullah ile yaşanan çatışmalar kapsamında 23 Eylül’den bu yana Lübnan’ın güney kentleri, Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı gerçekleştirdi.

Exit mobile version