İsrail-Filistin konusunda altı ülke liderinden ortak mesaj

ABD, Fransa, İtalya, Almanya, İngiltere ve Kanada liderleri, İsrail'in meşru savunma hakkını desteklediklerini, ancak uluslararası hukukun gözetilmesi gerektiğini belirten ortak bir açıklama yayınladılar.

liderler habermeydan

İsrail-Filistin konusunda altı ülke liderinden ortak mesaj geldi.

ABD Başkanı Joe Biden, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Almanya Şansölyesi Olaf Scholz, İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, İngiltere Başbakanı Rishi Sunak ve Kanada Başbakanı Justin Trudeau, İsrail-Filistin konusunda birlikte bir açıklama yayınladılar.

Liderler, İsrail’in kendini savunma hakkını desteklediklerini yineleyerek sivillerin korunması dahil uluslararası insancıl hukuka saygı çağrısında bulundular.

Rehinelerin derhal serbest bırakılması gerektiğini belirten liderler, iki Amerikan vatandaşının serbest bırakılmasından memnuniyetlerini dile getirdiler. ABD Başkanı Joe Biden, serbest bırakılan vatandaşlar hakkında, “Hamas tarafından rehin alındıktan sonra serbest bırakılan iki Amerikalıyla konuştum. Hükümetimizin onları tam destekleyeceğini kendilerine bildirdim” dedi.

Ortak açıklamada, liderler Gazze’deki ihtiyaç sahibi Filistinlilere yardımın ulaşmasını memnuniyetle karşıladılar ve bölgedeki gıda, su, tıbbi bakım ve diğer yardımlara sürekli ve güvenli erişimin sağlanması için bölge ortaklarıyla işbirliği yapma taahhütünde bulundular.

Liderler ayrıca, çatışmanın yayılmasını önlemek, Orta Doğu’da istikrarı korumak, siyasi bir çözüm ve kalıcı barış için çalışmak üzere bölgedeki önemli ortaklar dahil olmak üzere yakın diplomatik koordinasyonu sürdürme taahhüdünde bulundular.

Exit mobile version