İsrail açıkladı: Kara operasyonlarını genişletiyoruz

İsrail ordusu, Gazze Şeridi’ne 7 Ekim’den bu yanaki en şiddetli hava saldırılarını düzenliyor. Gazze'de internet dahil iletişim hatları tamamen kesildi. İsrail ordusu da karadan operasyonların kapsamının genişletildiğini açıkladı.

israil acikladi kara operasyonlarini genisletiyoruz habermeydan

İsrail açıkladı: Kara operasyonlarını genişletiyoruz.

İsrail ordusu, Gazze Şeridi’ne 7 Ekim’den bu yanaki en şiddetli hava saldırılarını düzenliyor. Gazze’de internet dahil iletişim hatları tamamen kesildi. İsrail ordusu da karadan operasyonların kapsamının genişletildiğini açıkladı.

İsrail ordusu, 21 gündür Gazze Şeridi’ni gece gündüz bombalayan İsrail, bu akşam bölgenin kuzeyinde yoğunlaştı. İsrail ordusu, ilk olarak akşam saatlerinde obüs saldırılarıyla Gazze’nin kuzeyindeki Beyt Hanun Mahallesi’ne yoğun saldırılar gerçekleştirdi.

İsrail’in elektriğini kestiği ve yakıt girişine izin vermediği için karanlığa bürünen Gazze’de gökyüzünü sık sık atılan bombaların ateşi aydınlattı. İsrail hava araçları yaklaşık bir saat boyunca bölgeye arka arkaya bombalar bıraktı. Patlama sesleri, İsrail tarafındaki Sderot şehrine kadar ulaşırken, bölge sakinleri, İsrail’in bu akşam başlattığı saldırıların 7 Ekim’den bu yana düzenlenen en yoğun bombardıman olduğunu ifade ediyor. İsrail ordusu, bölgeyi hava saldırılarının yanı sıra obüsle de vurmaya devam ediyor.

GAZZE’DE İLETİŞİM HATLARI KESİLDİ

Öte yandan abluka altında bulunan Gazze Şeridi ile iletişimin kesildiği bildirildi. Filistin telekomünikasyon şirketi Jawwal, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Gazze’deki tüm telefon ve internet hizmetlerinin sona erdiğini duyurdu. Paylaşımda, İsrail’in düzenlediği yoğun bombardıman nedeniyle bölgedeki altyapının zarar gördüğü ve Gazze’nin dünya ile bağlantısının kesildiği belirtildi.

İSRAİL ORDUSU KARA OPERASYONLARINI GENİŞLETİYOR

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, İsrail kara güçlerinin bu gece operasyonlarını genişlettiğini açıkladı. Sözcü, Gazze halkına güneye gitmeleri konusunda çağrı yaptı.


דובר צה״ל דניאל הגרי – Daniel Hagari
@IDFSpokesperson
בשעות האחרונות הגברנו את התקיפות בעזה. חיל האוויר תוקף באופן נרחב מטרות תת קרקע ותשתיות טרור, באופן משמעותי מאוד. בהמשך לפעילות ההתקפית שביצענו בימים האחרונים, כוחות היבשה מרחיבים את הפעילות הקרקעית הערב.
צה”ל פועל באופן עוצמתי בכל הממדים על מנת להביא למימוש מטרות המלחמה.
tarafından İbranice dilinden çevrildi
Son saatlerde Gazze’deki saldırıları artırdık. Hava Kuvvetleri, yer altı hedeflerine ve terörist altyapılara çok önemli ölçüde geniş çapta saldırıyor. Son birkaç gündür sürdürdüğümüz taarruz faaliyetinin devamında kara kuvvetleri bu akşam da kara faaliyetini genişletiyor.
İsrail Silahlı Kuvvetleri, savaşın hedeflerine ulaşması için her boyutta güçlü bir şekilde çalışıyor.

Exit mobile version