İsrail, 400 ayrı noktaya saldırdı: Çok sayıda ölü rapor edildi

Dün, İsrail ordusu Gazze'de 400 ayrı noktaya saldırı düzenledi ve bu saldırılarda en az 120 kişi hayatını kaybetti.

gazze habermeydan 1

İsrail, 400 ayrı noktaya saldırdı. Çok sayıda ölü rapor edildi.

Hamas’ın dün 2 rehine daha serbest bırakmasının üzerine İsrail savaş kabinesi bir araya geldi. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Savunma Bakanı Yoav Gallant ve İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi’n bulunduğu toplantıda, kabine “Hamas’ı ortadan kaldırma” sözü verdi. Netanyahu toplantının ardından gerçekleştirilen ortak basın toplantısında yaptığı açıklamada Hamas’a karşı birlik olmayı sürdüreceklerini ifade ederken, Gallant ise kapsamlı hazırlık sürecindeki askerlerle buluştuğunu belirtti.

ABD Başkanı Joe Biden, Netanyahu ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde rehinelerin serbest bırakılmasından memnuniyet duyduğunu ifade ederek, tüm rehinelerin serbest bırakılması ve Gazze’deki ABD vatandaşları ile sivillerin güvenli geçişini sağlamak için çalışmalarını devam ettireceğini kaydetti. Gazze’ye insani yardım akışının devam ettirilmesi gerektiğini belirten Biden, Netanyahu’ya ABD’nin İsrail’e olan desteği ile alakalı bilgi verdi.

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), dün Gazze Şeridi’ndeki 400 noktaya hava saldırısı düzenlendiğini paylaştı. IDF tarafından yapılan açıklamada, saldırılarda tüneller dahil çok sayıda yapının vurulduğu ve Hamas komutanlarının öldürüldüğü belirtildi. Filistinli yerel kaynaklar tarafından yapılan açıklamada ise İsrail’in dün gece saatlerinden sabah saatlerine kadar süren yerleşim bölgelerine yönelik hava saldırılarında 120 Filistinlinin yaşamını yitirdiğini belirtildi.

Exit mobile version