İranlı yetkililer doğruladı! İran Cumhurbaşkanı Reisi öldü

İranlı yetkililer helikopterde kazasında Reisi ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan'ın hayatını kaybettiğini açıkladı.

Iran Cumhurbaskani Reisi oldu habermeydan

İranlı yetkililer doğruladı! İran Cumhurbaşkanı Reisi öldü.

Dün Azerbaycan’dan kalkan helikopterde, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdüllahiyan, Tebriz Cuma İmamı Ayetullah Ali Haşim ve Doğu Azerbaycan Eyalet Valisi Malik Rahmeti vardı. Helikopter, Doğu Azerbaycan eyaletindeki dağlık arazide kaza yaptı.

Helikopterin enkazına 15 saatlik çalışma sonrasında ulaşılırken, Reisi ile Dışişleri Bakanı Abdullahiyan, Tebriz Valisi Malik Rahmeti ve İran lideri Hamaney’in Tebriz Temsilcisi Muhammed Ali Al-i Haşim’in de kazada hayatını kaybedenlerin arasında yer aldığı belirtildi.

İran resmi haber ajansı IRNA, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan’ın helikopter kazası sonucu hayatlarını kaybettiklerini duyurdu.

İran medyasında ve sosyal medyada yer alan görüntülerde kazada yaşamını yitirenlerin cansız bedenlerin çıkarıldığı görülüyor.

İran Kızılayı Başkanı Pir Hüseyin Kolivan devlet televizyonuna yaptığı açıklamada, “Arama çalışmaları sona erdi ve şehitlerin bedenleri ambulanslarla Tebriz’e götürülüyor” dedi.

Öte yandan AKINCI İHA tarafından enkazı tespit edilen helikopter parçalarının tamamen yandığı belirtildi.

 

Exit mobile version