İran’dan açıklama: ABD’ye operasyonun sona erdiğini bildirdik

Tahran yönetimi, füze saldırısının ardından Washington ile temas kurulduğunu belirterek, İsrail'in karşılık vermemesi durumunda yeni bir saldırı yapmayacaklarını açıkladı. İran, aynı zamanda ABD'yi çatışmaya müdahale etmemesi konusunda uyardıklarını da ifade etti.

abd iran israil habermeydan

İran, “ABD’ye operasyonun sona erdiğini bildirdik.” açıklamasında bulundu.

İran Dışişleri Bakanı Abbas Erakçi, İsrail’e yönelik füze saldırılarının ardından ABD’ye İsviçre Büyükelçiliği aracılığıyla uyarı mesajları gönderdiklerini ve saldırıların İsrail’den misilleme gelmediği takdirde sona ereceğini bildirdi. Erakçi, İran’ın BM Şartı’nın 51. maddesine dayanarak bu saldırıyı savunma amacıyla gerçekleştirdiğini vurgularken, ABD’yi de çatışmaya müdahale etmemesi konusunda sert bir şekilde uyardıklarını söyledi. Aksi takdirde, Amerikan güçlerinin hedef alınacağı tehdidinde bulundu.

İran, Hamas ve Hizbullah liderlerinin öldürüldüğü saldırılara misilleme olarak yüzlerce füze, özellikle de Fettah-1 hipersonik füzelerini kullandığını duyurdu. İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan ise saldırıların meşru müdafaa olduğunu belirterek İsrail’i daha fazla çatışmaya girmemesi konusunda uyardı.

İsrail’de ise Batı Kudüs’teki kabine toplantısında İran’a karşı nasıl bir misilleme yapılacağı henüz kararlaştırılmadı. Başbakan Netanyahu, İran’ın “büyük bir hata yaptığını ve bunun bedelini ödeyeceğini” söyledi.

Exit mobile version