İran’daki maden gaz patlamasında can kaybı 51’e yükseldi

Resmi medya, Tebes'te gece saatlerinde meydana gelen patlamada ölü sayısının saatler içinde 28'den 51'e yükseldiğini bildirirken, yaralı sayısının ise 20 olduğu kaydedildi.

iranda komur madeni habermeydan

İran’daki maden gaz patlamasında can kaybı 51’e yükseldi.

İran’ın doğusundaki Güney Horasan eyaletindeki bir kömür madeninde meydana gelen metan gazı patlaması sonucu hayatını kaybedenlerin sayısı artmaya devam ediyor. İran medyası sabah saatlerinde can kaybının 28’e yükseldiğini bildirirken, daha sonra bu rakamın 51’e çıktığı duyuruldu.

Yetkililerin verdiği bilgiye göre, 20 işçi yaralandı; bu sayı, önceki açıklamada 17 olarak belirtilmişti. İran haber ajanslarının son haberlerinde mahsur kalan 24 işçi hakkında henüz bir bilgi yer almıyor.

Kömür madeninin bulunduğu Tebes ilçesi, başkent Tahran’a 540 kilometre mesafede bulunuyor. İran, 2017’deki kömür madeni patlamasında en az 43 işçinin yaşamını yitirdiği bir geçmişe sahip. 2013 yılında meydana gelen iki ayrı olayda 11 maden işçisi hayatını kaybederken, 2009’da da 42 işçi ölmüştü.

Önemli bir petrol üreticisi olan İran, aynı zamanda zengin maden kaynaklarına da sahip. Ülkede her yıl tüketilen 3,5 milyon ton kömürün yaklaşık yarısı madenlerden çıkarılıyor.

Exit mobile version