İran, İsrail’e 53 milyon dolarlık zarar verdi

İran'ın 1 Ekim'de İsrail'e gerçekleştirdiği füze saldırısının yaklaşık 53 milyon dolarlık (200 milyon şekel) zarara neden olduğu iddia edildi.

iran israil habermeydan

İran, İsrail’e 53 milyon dolarlık zarar verdi.

İsrail merkezli Yedioth Ahronot gazetesinin İsrail Vergi Dairesi verilerine dayanan haberine göre, İran’ın 1 Ekim’de gerçekleştirdiği füze saldırısı İsrail’de 150 ila 200 milyon şekel arasında bir zarara yol açtı. Haberde, 7 Ekim’de Gazze’ye başlatılan saldırılardan bu yana yaşanan en ağır hasarın, İran’ın düzenlediği saldırıyla meydana geldiği ifade edildi.

Ayrıca, Tel Aviv’in kuzeyindeki sahil bölgesinde yer alan bir tatil kompleksinin yakınlarına düşen füzenin yaklaşık 50 milyon şekel hasara neden olduğu tahmin ediliyor. İsrail basını, daha önce İran saldırısında vurulduğu bildirilen Nevatim Hava Üssü’nün uydu görüntülerini paylaşmış ve saldırı sonucu pist yakınındaki uçak hangarının çatısında büyük bir delik açıldığını, binaların çatısının hasar gördüğünü aktarmıştı.

İran’ın İsrail’e Füze Saldırıları

İran Devrim Muhafızları Ordusu, 1 Ekim’de “İran’ın ulusal güvenliğini hedef alan İsrail’e” füze saldırısı düzenlendiğini açıklamıştı. Saldırının, Hamas lideri İsmail Heniyye, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah ve İranlı Tuğgeneral Abbas Nilfuruşan’ın öldürüldüğü İsrail saldırılarına karşılık yapıldığı belirtilmişti. İran devlet televizyonu, daha sonra İsrail’e yaklaşık 200 füze fırlatıldığını ve hipersonik Fettah-1 füzelerinin ilk kez kullanıldığını duyurmuştu. Füzelerin fırlatılmasının ardından, başta Tel Aviv olmak üzere ülke genelinde sirenler çalmıştı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, yaptığı görüntülü açıklamada, füze saldırısının İran’ın “büyük bir hata” yaptığını ve bunun bedelini ödeyeceğini vurgulamıştı.

Exit mobile version