İran heyeti, COP28 İklim Zirvesi’nden erken ayrıldı

İran heyeti, İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog'un Dubai'deki COP28 İklim Zirvesi'ne katılmasını bahane ederek toplantıyı terk etme kararı aldı.

iklim zirvesi habermeydan

İran heyeti, COP28 İklim Zirvesi’nden erken ayrıldı.

İran Enerji Bakanı Ali Ekber Mahrabiyan, Birleşik Arap Emirlikleri’nin Dubai kentinde düzenlenen COP28 İklim Zirvesi’nde, İran’ı temsilen bulunan heyetiyle birlikte toplantıdan ayrılma kararı aldı. Ekber Mahrabiyan, zirveden ayrılma sebepleri arasında İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog’un katılımını gösterdi ve bu nedenle toplantıyı terk ettiklerini belirtti.

Ekber Mahrabiyan, “İran olarak Siyonist İsrail rejiminin zirvede bulunmasını iklim değişikliği sorununu ele alan toplantının hedefleri ile çeliştiğine inanıyoruz Ve buna tepki olarak zirveyi terk etme kararı aldık” ifadelerini kullandı.

Bu yıl 28’incisi düzenlenen ve 12 Aralık tarihine kadar devam edecek olan konferansın odak noktası, 2015’te Paris’te yapılan anlaşmada belirtilen küresel ısınmayı 1,5 derecede sabitleme hedefinin canlandırılması ve hükümetlerin iklim eylemi taahhütlerini daha kapsamlı bir anlaşmayla güçlendirmesi üzerine olacak.

 

 

 

 

 

Exit mobile version