Hollanda’da Ülkemizdeki Depremzedeler İçin 89 Milyon Euro Toplandı!

Ülkemizde de tanınan Karsu Dönmez ve Hadise gibi isimlerin katıldığı canlı yayında, Hollanda halkı tarafından oldukça büyük bir yardım toplandı.

hollanda 2

Kahramanmaraş merkezli yaşanan ve toplamda 11 ilimizi etkileyen deprem; tüm Dünya‘da yardım seferberliklerinin başlamasına yol açtı. Bugün itibarıyla 38 bin insanımızın hayatını kaybettiği ve yüz binlerce insanımızın yaralandığı depremde; oluşan maddi hasarın ise 84 milyar dolar olduğu tahmin ediliyor. Ülkemizin önemli bir kısmının yaşadığı bu yıkımın sonrasında, birçok ülkeden önemli destekler aktarıldı. Son olarak Hollanda’daki yardım kuruluşlarının ortaklaşa düzenlediği yardım canlı yayında toplanan miktar ise beklentileri epey aştı. 89 milyon euro toplanan bu etkinlik, ülkemize gelen en büyük desteklerden birini işaret etmekte.

Türkiye’den göçen nüfusun da yoğunlukta olduğu ülkede, birçok sivil toplum kuruluşunun organizasyonu sayesinde oldukça yüksek bir rakama ulaşıldı. Hem Türkiye hem de Suriye halkına yönelik düzenlenen yardım organizasyonunda, ortak canlı yayın öncesinde 28,6 milyon euro toplanmıştı. Canlı yayındaki hummalı çalışmanın sonucunda ise 89 milyon euro rakamına ulaşıldı. Hollanda’da faaliyette olan 11 STK’nın güçlerini birleştirdiği bu organizasyonda; Türkiye’de de büyük hayran kitlelerine ulaşan Karsu Dönmez ve Hadise de yardım toplayan isimler arasındaydı.

Hollanda’da yayın yapan birçok televizyon ve radyonun ortak yayınıyla toplanan bağış, net rakam olarak 88 milyon 921 bin 468 euroya ulaştı. Giro555 isimli organizasyonun çatısında toplanan STK’lar; ülkemiz için toplanacak bağışlar için “Ulusal Eylem Günü” ilanında bulundu ve bu sayede beklentilerin çok üzerinde bir rakama erişildi. Kampanyaya destek olabilmek adına binlerce işletmenin günlük hasılatını bağışladığı görüldü. Ayrıca ülkedeki sanatçıların birçok eserinin gelirini de depremzedeler yararına bağışladığı açıklandı.

Hollanda Başbakanı Rutte, Twitter’dan Yardım Çağrısı Yaptı!

Hollanda’da birçok televizyon ve radyo kanalının canlı yayın yaptığı kampanyada; ünlü şarkıcı Karsu Dönmez de şarkı söyledi. Hatay kökenli ve Hollanda doğumlu olan Karsu, depremin yarattığı enkazda 10 akrabasını kaybetmişti. Onların anısına binaen Neşet Ertaş’ın Neredesin Sen şarkısını seslendiren Karsu; dinleyen Türk ve Hollandalı izleyicileri de gözyaşına boğdu. Belçika doğumlu olan ünlü şarkıcı Hadise de, yardım toplayan ekip içerisinde yer aldı.

Toplanan bağışın açıklanmasıyla birlikte, bağışların aktarılacağı kaynaklar da kamuoyuyla paylaşıldı. Kampanyayı yürüten STK ve yardım dernekleri; 89 milyon euronun Türkiye ve Suriye’deki depremzedelerin gıda, su, ilaç ve barınma gibi ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla bağışlanacağını açıkladı.

Canlı yayının başlamasıyla birlikte, Hollanda Başbakanı Mark Rutte de yardım organizasyonunu takipçileriyle paylaştı. Giro555 isimli kampanyaya katılma çağrısında bulunan Rutte; yardım etkinliğini düzenleyen ekiplere de teşekkür etti.

Exit mobile version