Hollanda’da oy verme süreci başladı: Dilan Yeşilgöz’ün partisi anketlerde önde gidiyor

Hollanda'da genel seçimlerde oy verme başladı. Hiçbir parti tek başına hükümet kuracak çoğunluğa ulaşamayabilir. en son anketlere göre, Dersim kökenli Dilan Yeşilgöz'ün önderliğindeki Özgürlük ve Demokrasi için Halk Partisi'nin ilk sırada olması bekleniyor.

hollanda habermeydan

Hollanda’da oy verme süreci başladı.

Hollanda genel seçimlerinde oy verme işlemi başladı. Seçim, 1126 aday ve 26 parti arasında geçiyor, ancak hiçbirinin tek başına hükümeti kurabilecek çoğunluğa ulaşması beklenmiyor. İlk sonuçların gecenin ilerleyen saatlerinde açıklanması beklenirken, resmi sonuçlar ise en erken 8 gün sonra duyurulacak.

Hollanda medyası, oy verme sürecinin ardından sandık çıkış anketlerini yayımlayacak, ancak resmi sonuçlar için bir süre daha beklemek gerekecek. Sonuçların kesinleşmesinin ardından hükümet kurma görüşmeleri başlayacak. Önceki seçimlerde hükümet kurma süreci günler, hatta aylar alabiliyordu.

Özellikle son yıllarda koalisyon hükümetleriyle yönetilen ülkede, hükümeti kurabilmek için en az 76 milletvekilinin desteğine ihtiyaç duyuluyor. Şu an için görünen o ki, mevcut koalisyon hükümeti için gerekli olan sandalye sayısına hiçbir parti tek başına ulaşamayacak gibi duruyor.

En son anketlere göre, geçici hükümetin başında bulunan Dersim kökenli Dilan Yeşilgöz liderliğindeki Özgürlük ve Demokrasi İçin Halk Partisi’nin önde olması bekleniyor. Diğer partilerin de sandalye sayılarında artışlar öngörülüyor. Ancak, koalisyon oluşturmak için gerekli sandalye sayısını elde etmek için birleşmeler veya uzun görüşmeler gerekebilir. Önceki hükümetin, göçmen politikalarındaki anlaşmazlık nedeniyle istifa ettiğini de hatırlatalım.

 

 

 

Exit mobile version