Hizbullah’tan İsrail’e füze saldırısı

Hizbullah, geçtiğimiz hafta İsrail'in çağrı cihazı ve telsizlere yönelik siber saldırılarına karşılık olarak füze saldırısı başlattı. Hizbullah, bu saldırıyı "İsrail'in Lübnan'ın çeşitli bölgelerinde gerçekleştirdiği acımasız katliama ilk yanıt" olarak tanımladı. Yayınlanan açıklamada, İsrail'in Ramat David Hava Üssü'ne Fadi 1 ve Fadi 2 füzesinin fırlatıldığı belirtildi.

israil fuze habermeydan

Hizbullah’tan İsrail’e füze saldırısı…

Lübnan’daki Hizbullah Hareketi, İsrail’in geçtiğimiz hafta düzenlediği çağrı cihazı ve telsizlere yönelik saldırılarına yanıt olarak füze saldırısı başlattı. Günün erken saatlerinde gerçekleştirilen saldırıda, Hizbullah, İsrail’in savunma teknolojisi şirketi Rafael’in kompleksinin bombalandığını duyurdu. Açıklamada, “İsrail’in Hayfa kentinin kuzeyinde bulunan komplekse onlarca Fadi 1 ve Fadi 2 füzesi ile Katyuşa roketleri fırlatıldı” ifadesine yer verildi.

Hizbullah, bu saldırıyı “İsrail düşmanının salı ve çarşamba günleri Lübnan’ın çeşitli bölgelerinde gerçekleştirdiği acımasız katliama ilk yanıt” olarak tanımladı. Ayrıca, başka bir açıklamada, İsrail’in Ramat David Hava Üssü’ne de Fadi 1 ve Fadi 2 füzeleri fırlatıldığı belirtildi.

Açıklamada, bu saldırıların “Lübnan’ın çeşitli bölgelerini hedef alan ve çok sayıda sivilin hayatını kaybetmesine neden olan İsrail saldırılarına” bir yanıt olduğu vurgulandı. İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), Hizbullah’ın Lübnan’dan İsrail’in kuzeyine yaklaşık 85 roket fırlattığını duyurdu. IDF, “Saldırıların bir kısmı önlendi, bazıları ise Hayfa yakınlarındaki Kiryat Bialik ve Aşağı Celile’deki Moreshet’e isabet etti” açıklamasını yaptı.

Kiryat Bialik’e düşen bir roketin 3 kişinin yaralanmasına neden olduğu kaydedildi. Hizbullah’ın İsrail’in kuzeyindeki Celile ve Hayfa’nın doğusuna yönelik saldırılarının ardından, İsrail’in Acre, Nahariyye, Tiberya, Safed ve Hayfa kentlerinde eğitime ara verildi.

Exit mobile version