Hizbullah açıkladı: İsrail’e karşı yeni bir aşamaya geçeceğiz

Saldırılarını artıran İsrail'e Hizbullah'tan "tansiyonu yükseltecek yeni bir aşamaya geçileceği" uyarısı yapıldı. Hizbullah, yazılı açıklamasında "Önümüzdeki günlerde bunun yansımaları olacak" ifadelerine yer verdi.

hizbullah habermeydan

Hizbullah’tan “İsrail’e karşı yeni bir aşamaya geçeceğiz.” açıklaması geldi.

Hizbullah, 23 Eylül’den bu yana Lübnan’a yönelik saldırılarını artıran İsrail’e karşı tansiyonu yükseltecek yeni bir aşamaya geçileceğini duyurdu. Hizbullah’tan yapılan yazılı açıklamada, “Liderliğin direktifleri doğrultusunda düşman İsrail ile çatışmada tansiyonu artıracak yeni bir aşamaya geçilecek. Önümüzdeki günlerde bunun yansımaları olacak” ifadeleri yer aldı. Açıklamada, İsrail’in Lübnan’a yönelik kara saldırılarının başlamasından bu yana 55 askerinin öldüğü ve 500’den fazla askerinin yaralandığı belirtildi. Ayrıca, 20 Merkava tankı, 4 askeri buldozer ve bir zırhlı personel taşıyıcının imha edildiği, iki Hermes 450 tipi insansız hava aracının da düşürüldüğü vurgulandı.

NASRALLAH’IN ÖLÜMÜ

İsrail ordusu, 30 Eylül’de Lübnan’ın güneyinde Hizbullah’ın altyapısına yönelik sınırlı ve yoğun kara saldırılarına başladığını bildirmişti. 8 Ekim 2023’ten beri Hizbullah ile kontrollü çatışmalara devam eden İsrail ordusu, 23 Eylül’de Lübnan’ın güney kentleri, Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı gerçekleştirdi. Lübnan Sağlık Bakanlığı verilerine göre, 8 Ekim’den bu yana 104’ü çocuk ve 194’ü kadın olmak üzere toplam 2,412 kişi hayatını kaybederken, 11,267 kişi yaralandı. Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, 27 Eylül’de İsrail ordusunun Beyrut’a düzenlediği hava saldırısında öldürüldü.

Hizbullah, İsrail’e roket ve füzelerle karşılık verirken, İsrail tarafında çoğunlukla ordu üslerinin hedef alındığı bu saldırılarda büyük hasar bildirilmedi. İsrail bombardımanı nedeniyle Lübnan’da yüz binlerce kişinin yerinden edildiği tahmin ediliyor. Ülkenin güney kesimlerinden başkent Beyrut ve kuzeye göç dalgası sürerken, Lübnan hükümeti yerinden edilen kişilerden 461 binden fazlasının Suriye’ye göç ettiğini açıkladı.

Exit mobile version